Informatieavond Het Gastenhuis Teteringen

Het Gastenhuis - Teteringen
Het Gastenhuis - Teteringen
Foto: www.hetgastenhuis.nl

Zo heel erg lang geleden is het nog niet, dat Maarten Hogeweg en Marian Slingerland de eerste steen legden van het Gastenhuis Teteringen. Ze deden dit toen samen met wethouder Miriam Haagh. Inmiddels nadert de oplevering van deze nieuwe woonvoorziening voor mensen met dementie met rasse schreden. Nog voor het einde van dit jaar zullen Maarten en Marian en hun team er de eerste bewoners verwelkomen.

Informatiebijeenkomst 5 september

Wie 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig heeft en beschikt over een diagnose dementie, komt in beginsel in aanmerking voor een woonplek in Het Gastenhuis Teteringen. Bent u op zoek naar een woonplek voor uw vader, moeder of partner met dementie? Of zorgt u voor iemand anders? En wilt u graag meer weten over Het Gastenhuis? Bezoek dan volgende week dinsdag de informatiebijeenkomst voor mantelzorgers en familie. Op dit moment zijn er nog appartementen beschikbaar. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.hetgastenhuis.nl/teteringen of telefonisch via 06 – 83 66 07 38.

Over het Gastenhuis

Het Gastenhuis is een kleinschalige zorgformule, die zich speciaal richt op mensen met dementie. Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. In Teteringen zijn dit Maarten Hogeweg en Marian Slingerland. Zij zullen ervoor zorgen dat het Gastenhuis deel gaat uitmaken van de wijk, en hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. Op deze wijze kunnen zij hen een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven bieden.

De vestiging in Teteringen is het vierde Gastenhuis dat haar deuren opent. Het wordt gerealiseerd in het voormalige gemeentehuis van Teteringen. Het monumentale voorhuis dateert uit ca. 1900 en wordt volledig opgeknapt. Het biedt plaats aan de woonkamer, de open keuken en de sociƫteit. De appartementen en de woning van het zorgechtpaar worden nieuw aangebouwd. In totaal worden er 20 appartementen gerealiseerd. Daarnaast zijn mensen met dementie die nog thuis wonen van harte welkom in de sociƫteit. Ook zal er zorg aan huis worden opgestart indien daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen