Ontmoet Sonja Barend in de Grote Kerk

Foto: Bol.com

Naar aanleiding van haar recente boek ‘Je ziet mij nooit meer terug’ wordt woensdagavond 4 oktober een literaire avond verzorgd met Sonja Barend in de hoofdrol. Aanvang 20.00 uur, einde 22.00 uur (inclusief pauze).

Na een interview met deze Grande Dame van de televisie door René Hollaers, leest Sonja Barend passages voor uit haar memoires en krijgt het publiek gelegenheid om vragen te stellen. Een van Nederlands meest succesvolle gitaristen, Erwin van Ligten, zal deze unieke ontmoeting in Breda muzikaal omlijsten.

Sonja Barend (1940) was decennia lang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil waarover Sonja Barend in haar recente boek indringend vertelt. In ‘Je ziet mij nooit meer terug’ zoekt Sonja Barend naar antwoorden op haar eigen vragen die te maken hebben met het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Vragen die haar sinds haar kindertijd achtervolgen. ‘Je ziet mij nooit meer terug’ is een intiem en ontroerend document.

Tijdens de ontmoeting in de Grote Kerk Breda vertelt Sonja Barend uitvoerig over haar boek, leest ze enkele fragmenten voor en signeert ze na afloop. Uiteraard is er voor de bezoekers na de muzikale intermezzo’s ook gelegenheid om vragen te stellen. Het interview met Sonja Barend wordt verzorgd door René Hollaers van de Bredase Boekhandel Van Kemenade & Hollaers. Gitarist Erwin van Ligten – vooral bekend van zijn theaterprogramma’s met onder meer Mathilde Santing en Astrid Seriese – zal nummers spelen van zijn onlangs uitgebrachte CD ‘SUN’ naast eigen arrangementen van bekende popnummers.

Kaartverkoop (inclusief pauzedrankje) a € 12,50 (€ 10,- voor Vrienden van de Grote Kerk Breda) via de balie van de Grote Kerk Breda, VVV, Boekhandel Van Kemenade & Hollaers en de Vrije Boekhandel – Informatie via grotekerkbreda en via 076 – 5218267.

Deze literaire avond is een initiatief van de CultuurCommissie van de Grote Kerk Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen