Vriendinnen fietsen 550 kilometer voor goede doel

Foto: Plan Nederland

Martine Dooge uit Bavel en Karin Roosendaal uit Hoogerheide gaan van 8 tot 19 november in Nicaragua fietsen om geld op te halen voor het goede doel Plan Nederland. Zij doen mee aan Cycle for Plan, een grensverleggende fietstocht van circa 550 kilometer.

Martine: “In 8 dagen tijd doorkruisen we het land over asfaltwegen en zanderige binnenwegen. Onderweg wachten ons verschillende pittige beklimmingen. Het wordt een enorm avontuur en we zijn al volop aan het trainen, zowel op de weg als tijdens spinninglessen.”

Tienerzwangerschappen

Alle 16 deelnemers van Cycle for Plan Nicaragua zamelen van te voren 4.000 euro in voor Plan waarmee zij investeert in projecten tegen tienerzwangerschappen. 28% van de meisjes in Nicaragua is moeder voor haar 18e. Een zwangerschap heeft een enorme impact op het leven van jonge meisjes.

Zwangerschap en bevalling op een jonge leeftijd brengen enorme gezondheidsrisico’s met zich mee. Jonge moeders stoppen vaak met school waardoor ze weinig kans maken op een betaalde baan. Zij maken daardoor weinig kans om uit de spiraal van armoede te komen. Plan strijdt tegen tienerzwangerschappen door meer perspectief te bieden op het gebied van onderwijs en werk. Ook zorgen zij ervoor dat meisjes seksuele voorlichting krijgen en meer weten over de gevolgen van een zwangerschap.

Op bezoek bij projecten

Karin: “ Onze kinderen krijgen in Nederland alle kansen en hebben daarmee uitzicht op een mooie toekomst. Dit gun ik de meisjes in Nicaragua ook en daarom gaan we het avontuur aan. Bovendien gaan we in Nicaragua ook de projecten van Plan bezoeken zodat we met eigen ogen kunnen zien dat het geld goed terecht komt.”

Inmiddels hebben de twee Brabantse vriendinnen het deelnemersbedrag ruim overschreden. Ze zitten gezamenlijk al over de 10.000 euro aan sponsorgeld. Martine: “We hebben verschillende acties opgezet , zoals onder andere het doneren van statiegeldbonnen, een sponsorloop, de verkoop van stroopwafels en een hele gezellige bingo waarvoor ondernemers prachtige prijzen hebben geschonken.” “Het is sowieso hartverwarmend alle donaties en support van familie en vrienden”, vult Karin aan.

Help Karin en Martine!

Doneren kan nog steeds via www.karinenmartine.nl. Hoe meer geld, hoe meer meisjes er geholpen kunnen worden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen