Dierendag! Vandaag maar liefst twee kanjers in het zonnetje!

Foto: Alisha Frijters

Vandaag is het dierendag. Alle lieve dieren mogen vandaag extra verwend worden. Dierenopvangcentrum Breda wil vandaag deze twee toppers aan iedereen voorstellen.

Mevrouwtje

“Miauw allemaal! Mevrouwtje hier, een schitterende ronde verschijning van ruim 9 jaar oud. Ik ben afgestaan omdat mijn personeel me niet vertrouwde met hun jongste tweebenige. Ik ben een pittige tante, dat durf ik best toe te geven. Ik laat hier in de opvang ook heel wisselend gedrag zien. Ik ben namelijk een schatje om te zien, en geef vol overgave kopjes tegen je benen. Ook kroelen vind ik heerlijk! Totdat ik het beu ben, dan laat ik je dat duidelijk weten. Ik raak snel gefrustreerd, overprikkeld noemen ze dat hier. Andere vierpotigeHn versterken mijn frustratie enorm. Hier in de opvang kan ik echter niet echt om ze heen, dus ik wil hier graag zo snel mogelijk weg.

Vroeger was ik soms dagen buiten aan het struinen en jagen. Ik jaag als de beste, ook al ben ik ‘op leeftijd’. Ik zoek een plek waar ik weer veel buiten mag zijn, liefst met zo min mogelijk andere katten in de buurt, die jaag ik met blote poten van mijn terrein. Een huis aan een bosperceel of een tuinderij zonder andere dieren zou mijn droom zijn. Daarnaast slaap ik wel graag binnen, en een dagelijkse portie brokken staat mij ook niet tegen. Daarbij is het met mijn leeftijd niet vervelend als iemand mijn gezondheid in de gaten houdt.

Ben jij of ken je iemand die op zoek is naar een muizenvanger die af en toe een knuffel komt halen? Ik beloof je te amuseren en het terrein muis-, konijn- en vogelvrij te houden. Tot gauw! Gezellige kopstoot, Mevrouwtje”

Profiel van Mevrouwtje: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-breda/dierenopvang/asieldieren/katten/dier/116970

Hans

“Hallo allemaal! Mijn naam is Hans. Zo heet ik pas sinds een paar maanden, want niemand weet hoe ik vroeger heette. Naar schatting werd ik ruim 3 jaar geleden op de wereld gezet als onschuldig snoezig pupje met een heel leven voor me. Uit al mijn broertjes en zusjes koos mijn baasje mij!

Wat een geluk, we zouden zoveel leuke dingen gaan doen samen. Ruim 3 jaar heb ik mijn best gedaan om het de baas naar de zin te maken: ik leerde trucjes en knuffelde vol overgave. Op een dag gingen we naar het bos. Heerlijk vond ik dat altijd, dus ik ging enthousiast mee. De baas maakte mijn riem vast aan een boom, en is me daarna vergeten, denk ik. Aardige mensen vonden mij en belden de dierenambulance. Nu zit ik hier in de opvang en hoop ik dat ik snel een baas krijg die wel voor me gaat. Ik ben een lieve, leergierige jongen. Ontzettend mensgericht en gek op spelen. Hier mag ik vaak achter de ‘flirtpole’ aan rennen, een soort hengel met een knuffeltje eraan. Heerlijk vind ik dat! Ook geven ze me hier nu hypoallergene brokken om mijn voedselallergie onder controle te houden, waardoor ik me kiplekker voel. Ik reageer wisselend op andere honden; een perfecte match met een lief teefje wordt niet uitgesloten, maar dit moet blijken uit een kennismaking. Ik kan al heel veel kunstjes trouwens; zit, af, blijf en nog meer handige dingetjes, en ik vind het superleuk om nog meer te leren!

Ik zoek een baas die mij verder wil leren kennen. Ik beloof dat ik me van mijn allerbeste kant zal laten zien! Kom je snel langs Poot, Hans.”

Profiel van Hans: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-breda/dierenopvang/asieldieren/honden/dier/115390

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen