Jubileumeditie Nationaal Schoolontbijt

Foto: Nationaal Schoolontbijt

De 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt -een jubileum- is groter dan ooit. Ruim 550.000 kinderen gaan in de week van 6 t/m 10 november gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen en meer dan 265 stadhuizen. ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ is het thema van deze 15e editie.

Want: elke dag gezond ontbijten, iedereen kan het! Bij zo’n thema hoort natuurlijk een kunstzinnige plek. Daarom wordt de ontbijtweek geopend onder de Nachtwacht en ontbijten kinderen met Kamerleden in het Mauritshuis. Het goede doel dit jaar is het Jeugdcultuurfonds, dat kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst en cultuur laat beleven.

Op zo’n 3.000 basisscholen in het hele land gaan kinderen gezond ontbijten. En in ongeveer 265 gemeenten ontbijten kinderen met hun burgemeester in het stadhuis. Op de website kun je nu al zien welke scholen meedoen en vanaf eind november welke gemeenten.

Op woensdag 8 november is het tijd voor een bijzondere traditie: het Binnenhofontbijt. Dan ontbijten kinderen met Kamerleden en denken ze samen na over een gezonde toekomst. Dit jaar in de Gouden zaal van het Mauritshuis. Met het laatste Burgemeestersontbijt wordt de week afgesloten. In Leeuwarden, volgend jaar Culturele Hoofdstad van Europa. Daar ontbijten kinderen met burgemeester Ferd Crone, die namens alle deelnemende burgemeesters een cheque aan het Jeugdcultuurfonds overhandigt.

Het uitgebreide gezonde ontbijtpakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Mogelijk gemaakt door bakkers, supermarkten en verschillende partners. Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Maar de kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal, zoals de online Ontbijtmeter. Deze maakt deel uit van het lespakket Lekker Fit!: een door Gezonde School erkende methode.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen