Explore Festival – Grenzeloos theater

Foto: Chassé Theater

Van woensdag 15 november tot en met zaterdag 2 december vindt Explore Festival plaats, een reeks internationaal geprezen dans- en toneelvoorstellingen uit verre overzeese gebieden. Op de podia van maar liefst 10 verschillende theaters in 7 grote Nederlandse steden. Van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december strijkt het Festival exclusief voor Brabant neer in het Chassé Theater in Breda.

Het Explore Festival presenteert een ‘state of the art’ van het mondiale theater, vol verrassende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten, begeleid door een uitgebreid randprogramma. Met een programma van dans, theater en performance uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika, jaagt Explore Festival een frisse wind door het Nederlandse theater, waarmee ons denken, onze codes en onze esthetica in een verrassend nieuw licht geplaatst worden.

De makers die zijn uitgenodigd, onderscheiden zich door hun unieke taal, waarbij waargebeurde verhalen, politieke of persoonlijke drijfveren als basis dienen voor theater dat tot in elke vezel urgent is. Explore Festival presenteert een selectie van vier voorstellingen die niet alleen een onverwacht perspectief bieden op actuele vraagstukken, maar ook een kennismaking zijn met nieuwe stijlen en vormen: vrolijke, anarchistische maatschappijkritiek uit Chili, groots visueel spektakel uit China, een encyclopedie van het nieuwe Aziatische danslandschap en een inkijkje in de wereld van de Marokkaanse “aïta’s”. Kijk voor het volledige programma op de website van het Chassé theater.

Explore Festival is een vervolg op ‘Get Lost’/ ‘Ervaar Daar Hier; dat tussen 2012 en 2016 met een selectie niet-westerse voorstellingen langs de theaters reisde. Het programma van dit nieuwe festival komt uit de reiskoffers van de programmeurs van de deelnemende theaters die de handen ineen sloegen. Explore Festival vormt het resultaat van een unieke, niet eerder vertoonde samenwerking van 10 onderscheidende Nederlandse theaters.

reserveringsinformatie: 

Explore Festival
ma 27 nov t/m vr 1 dec —Chassé Theater
www.chasse.nl – (076) 530 31 32

Reacties

Cookieinstellingen