Gratis basiscursus ‘Besturen kun je leren’

Foto: Vrijwilligersacademie Breda. 

Voor alle beginnende bestuursleden van verenigingen en stichtingen organiseert de Vrijwilligersacademie Breda op maandag 6 en 13 november de basiscursus ‘Besturen kun je leren’.

Tijdens deze cursus krijgen de cursisten tips en handvaten over het besturen van verenigingen of stichtingen. De cursus vindt plaats van 19.00 tot 21.30 uur aan de Heerbaan 100. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Vrijwilligersacademie Breda.

Cursusavonden

De eerste cursus op 6 november gaat onder andere in op de vragen ‘Wat is besturen precies?’ en ‘Hoe gaat het in zijn werk?’. Daarnaast wordt er gekeken naar de stip op de horizon. Daarbij geeft de basiscursus ook aandacht aan hoe een bestuurslid een vereniging of stichting dusdanig kan inrichten naar wensen en behoeftes, om te kunnen anticiperen op doelen.

Tijdens de opvolgende cursus van 13 november komen diverse onderwerpen naar voren, waaronder juridische zaken. Hierbij worden cursisten op de hoogte gebracht van essentiële wetten en regels door middel van een interactieve quiz. Daarnaast worden de cursisten wegwijs gemaakt in financiën en vrijwilligers, voor het vormen van een stevige basis.

Aanmelden

Interesse in de basiscursus ‘Besturen kan je leren’? Aanmelden kan via www.vrijwilligersacademiebreda.nl. Neem contact op met Dion Sillen via [email protected] of bel naar 076 – 52 33 555 voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen