Brabantse scholieren schaatsen voor water

Foto: Plan Nederland

Voor ons is het normaalste zaak van de wereld, even de kraan opendraaien voor een glas water. Of even het toilet opzoeken wanneer het nodig is. Helaas is dat niet overal het geval. Dagelijks sterven bijna 2.000 kinderen aan het gevolg van vervuild water.

Daarnaast leggen meisjes elke dagen lange afstanden om drinkbaar water te halen. Hierdoor missen zij de tijd om naar school te gaan. En worden ze ziek van vervuild water en slechte hygiëne. Dit is vaak de reden waarom de meisjes niet meer naar school te gaan.

Om dit te stoppen organiseert Plan Nederland jaarlijks Schaatsen voor Water. De opbrengst van dit jaar wordt gebruikt om in Amhara, noordwesten van Ethiopië watertanks en een waterpomp aan te leggen. Zodat niemand uren onderweg is voor schoon drinkwater. En school weer bereikbaar is voor iedereen. Daarnaast worden ook aparte toiletblokken voor meisjes geplaatst, eveneens een invalidentoilet. Ook krijgen de leerlingen les over handen wassen, bacteriën en het gebruiken van de latrines. Dit alles dankzij de inzet van scholieren in Nederland.

Sponsor

Landelijk is door Plan Nederland een sponsoractie opgezet. Zo’n 10.000 scholieren gaan tussen 13 en 24 november schaatsen en laten per rondje sponsoren door familie, buren, vrienden, kortom iedereen die het project een warm hart toedraagt. Eerdere acties hebben soortgelijke projecten mogelijk gemaakt in Zambia, Malawi en Uganda.

Op 24 november schaatsen scholieren van het Newmancollege en de Regenboog uit Ooltgensplaat op IJsbaan Breda.

Schaatsen voor Water :

  • 24 november 2017
  • IJsbaan Breda, Terheijdenseweg 506 Breda

Reacties

article
216253
Water en hygiëne onontbeerlijk voor duizenden schoolkinderen
Voor ons is het normaalste zaak van de wereld, even de kraan opendraaien voor een
https://breda.nieuws.nl/nieuws/216253/brabantse-scholieren-schaatsen-water/
2017-11-13T21:40:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2017/11/13193831/Scholieren-schaatsen-voor-schoon-drinkwater.jpg
de Regenboog, goede doel, Het Newmancollege, IJsbaan Breda, Plan Nederland, schaatsen, sponsoractie
Nieuws