Amphia start lichtjesactie tegen eenzaamheid

Foto: Amphia

Met de lichtjesactie vraagt Amphia aandacht voor mensen die eenzaam zijn met de feestdagen. Voor 5 euro per stuk kunnen symbolisch lichtjes worden gekocht voor kerstbomen die, na 5 december, op het voorterrein van de locaties in Oosterhout en Breda worden geplaatst. De opbrengst komt ten goede aan logeerfaciliteiten op de eenpersoonskamers die in de nieuwbouw van Amphia worden gerealiseerd.

“Gevoelens van eenzaamheid bevorderen de gezondheid van mensen niet en dragen niet bij aan het herstel van patiënten. In ons nieuwe ziekenhuis komen 572 eenpersoonskamers. Zo willen wij infectiegevaar en besmettingen zoveel mogelijk voorkomen. Maar ook bieden wij zo patiënten privacy en rust om beter te worden”, aldus Judith Jansen, Programmamanager Sponsoring.

“Om te voorkomen dat patiënten in Amphia zich eenzaam gaan voelen, willen wij op deze eenpersoonskamers logeerfaciliteiten te bieden. Dierbaren kunnen dan 24/7 blijven slapen en zorgen voor gezelschap en afleiding. Door mee te doen aan onze lichtjesactie, draagt men, samen met ons, bij aan de realisatie van deze slaapgelegenheid.”

 Eenzaamheid

Een op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam. Daarbij is er geen verschil tussen mannen en vrouwen. Eenzaamheid is van alle leeftijden al is het wel zo dat vooral onder oudere mensen (boven de 75 jaar) eenzaamheid vaker voor komt. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat deze oudere doelgroep vaker een partner, familie en leeftijdsgenoten heeft verloren, vaker minder mobiel is en dus minder vaak het huis uit komt.

 Stichting Vrienden van Amphia

Het project Logeerfaciliteiten in Nieuw Amphia wordt gesteund door de Stichting Vrienden van Amphia. Deze Stichting is in 2011 opgericht en richt zich op het verkrijgen van financiële middelen voor ziekenhuisactiviteiten die niet gefinancierd worden door overheid of verzekeraars. Het project steunen kan via www.amphia.nl/lichtjesactie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen