Kerstmarkten: kom in de stemming

Foto: Stappen & Shoppen

Nu Sinterklaas het land uit is en de cadeaus zijn uitgedeeld, kijken we met zijn allen alweer uit naar de volgende feestelijke gelegenheid: Kerst. Ook tijdens de Kerstdagen willen we, behalve samen zijn met onze geliefden,  graag cadeaus uitdelen.

Gelukkig zijn er de komende weken weer volop Kerstmarkten in de omgeving te vinden, waar je de kerstinkopen kunt doen en vaak ook nog kunt genieten van een gluhwein of een warme chocomel.

Breda Nieuws zet de kerstmarkten in Breda voor je op een rij:

– PRINCENHAGE FONKELT KERSTMARKT:
Princenhage Fonkelt! Zaterdag 16 december op de Haagsemarkt in Breda. Sprookjesachtig om te zien, de wijk Princenhage in duisternis gehuld met allemaal kaarsjes en sierverlichting. Princenhage in hemelse sferen! Met sfeervolle kramen en een afwisselend programma voor jong en oud. Fonkeling van lichten, kaarsen, korven en muziek.

– KERSTMARKT GINNEKEN:
Ook dit jaar in het Ginneken weer een mooie kerstmarkt. Op 16 en 17 december zullen diverse bands, koren en artiesten hun opwachting maken. Natuurlijk zullen de ondernemers hun winkel weer helemaal onderdompelen in kerstsferen. Ook vind je weer een diversiteit aan kramen langs het parcours. Ook kun je bij de verschillende cafés genieten van een glaasje Gluhwein of een lekkere warme chocomel!

– KERSTMARKT BREDA AIRPORT

Zaterdag 9 december 2017 en zondag 10 december 2017 is het vliegveld omgetoverd tot een brabantse en gezellige kerstmarkt. Het evenement is gratis te bezoeken voor iedereen en de openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00. Diverse winkels en bedrijven zijn vertegenwoordigd in de sfeervolle kerstchalets.

Piloten kunnen de gehele dag invliegen, parkeren en met een speciale kersttrein naar de zuidkant van het vliegveld gebracht worden waar de kerstmarkt zich bevindt.

– KERST OP HET BEGIJNHOF

Op zondag 17 december 2017 tussen 12.00 en 18.00 uur wordt op het Begijnhof het traditionele evenement Kerst met Anton Pieck gehouden. Binnen het historische decor van het Begijnhof brengt een toneelroute, geschreven door Jan Jonk, de negentiende-eeuwse leefwereld van de Bredase begijnen tot leven. Bezoekers treffen onder andere de portierster, novicen, de kosteres en de misdienaar, de hofmeesteres en het college van voogden en nog vele historische figuren aan.

Op diverse locaties op het Begijnhof zijn klassieke ambachten te bezichtigen. Het Begijnhofmuseum en het Miniatuurmuseum zijn deze middag gratis te bezichtigen. In de tuin van de voormalige pastorie, waar een kleine kerstmarkt is opgesteld, laat Smederij van der Woerd zien hoe, met hamer en aambeeld, smeedwerk wordt gemaakt. Ook zullen enige kerstversnaperingen te verkrijgen zijn.

– KERSTSTEKTAKEL
Vuur, glühbier & kerstwijn, originele kerstcadeaus, creatieve workshops, lekker eten en drinken – onder andere zelfgemaakte pizza’s, supersoep en bier van huisbrouwerij Frontaal – en muziek van live-muzikanten.
Op zaterdag 9 december is iedereen tussen 15.00 en 20.00 uur van harte welkom bij het KerstSTEKtakel, op de creatieve en duurzame broedplaats STEK aan de Veiligkade 9a in Breda

En natuurlijk;
– WINTERLAND BREDA
Van woensdag 20 december t/m zaterdag 30 december 2017 wordt het karakteristieke centrum van Breda weer omgetoverd tot de wintersensatie van Nederland. Elf dagen lang kan jong en oud genieten van een Winterland om van te dromen.

Nog niet genoeg? Klik verder voor meer kerstmarkten in Breda.

Maar ook in Etten-Leur kun je de kerstsfeer gaan proeven:

– Zo is er de Kerstmarkt op het Van Bergenplein

– Van 14 t/m 17 december vindt op het Raadhuisplein in Winkelhart Etten-Leur een grote Kerstmarkt plaats met allerlei leuke extra activiteiten!

– En op 16 en 17 december is er een kleine Kerstmarkt in Het Regiment aan de Bisschopsmolenstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen