Breda krijgt echte studentensociëteit

Studentenvereniging Maximus werkt hard om de opening van  de eerste echte studentensociëteit ‘Sociëteit het Forum’ aan de Havermarkt waar te maken.

De oud- en huidige voorzitters van de studentenvereniging spreken van een droom die uitkomt. Zij werken al meer dan drie jaar intensief aan de realisatie van Sociëteit het Forum.

“Een plek voor en door alle studenten in Breda”

Studentenvereniging Maximus opent haar studentensociëteit voor alle studenten in Breda. Het pand aan de Havermarkt 12 biedt plek voor de ambities van Studentenvereniging Maximus. Naar verwachting is dit plan medio februari/maart gerealiseerd. Aangezien de studenten in Breda geen eigen vaste plek hebben, heeft Studentenvereniging Maximus het heft in eigen hand genomen. Zij wil een plek creëren waar de studenten van Breda samen kunnen komen en tegen een schappelijk tarief hun biertje kunnen komen nuttigen; de beurs van een student is immers niet groot.

“Dit is precies wat de binnenstad van Breda nodig heeft,” aldus Jasper Riemens, Praeses van Studentenvereniging Maximus, “Breda probeert zich al geruime tijd meer te profileren als een studentenstad en probeert meer studenten naar zich toe te trekken. Een sociëteit die voor en door studenten wordt gerund, is een grote stap in de goede richting.” De sociëteit is open voor alle studenten, het wordt dus een bruisende verzamelplaats voor heel studerend Breda. Sociëteit het Forum biedt ook plek voor activiteiten van andere verenigingen.

De sociëteit komt op de plek waar eerst café De Kroeg zat, aan de Havermarkt in Breda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen