Lees eens wat vaker een boek in 2018

Foto: Pixabay

Iedereen met een smartphone weet best dat hij of zij er teveel tijd aan spendeert. Je hoort steeds vaker verzuchten; “vroeger las ik een boek per dag!” En dat terwijl er nog steeds zoveel kwalitatief goeds wordt geschreven.

Hoog tijd om de telefoon een wat minder prominente plaats toe te kennen en jezelf met een kop thee op de bank te installeren. Jezelf weer ouderwets in een boek te verliezen.

De 10 beste boeken van dit moment

In deze lijst zie je welke boeken het best verkocht worden. Fictie en non-fictie, alle categorieën bij elkaar. Dit zijn de 10 meest gelezen boeken van dit moment.

 1. Oorsprong – Dan Brown
  ‘Oorsprong’ is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. In ‘Oorsprong’ houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe?
 2. 5 Ingrediënten – Jamie Oliver
  Snel, simpel, superlekker, dé opvolger van ‘Jamie in 15 minuten’. Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd!
 3. Dagboek van een getuige – Astrid Holleder
  Na het verpletterende en megasuccesvolle boek ‘Judas’, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: ‘Dagboek van een getuige’
 4. Rico – Leon Verdonschot
  Schrijver Leon Verdonschot volgde de wereldkampioen kickboksen een jaar lang intensief. Tijdens trainingen, in voorbereiding naar wedstrijden, tijdens presentaties en workshops, thuis en in zijn vrije tijd.
 5. De heilige Rita – Tommy Wieringa
  De heilige Rita is een schitterende en ontroerende roman over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.
 6. Het labyrint der geesten – Carlos Ruiz Zafon
  Gebonden editie. De indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafón!
 7. De acht bergen – Paolo Cognetti
  Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden.
 8. De wereld volgens Gijp – Michel van Egmond
  Het langverwachte, indringende vervolg op GIJP. ‘De Wereld volgens Gijp’ is een boek om te lachen en te huilen tegelijk…
 9. Deal – Michel van Egmond
  Eveneens van de auteur van Gijp en Kieft. Michel van Egmond neemt je in dit boek mee in de wereld van Rob Jansen.
 10. Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen
  In het bekroonde boek ‘Pogingen iets van het leven te maken’ vertelt de 83-jarige verteller Hendrik Groen over zijn belevenissen in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord.

Bron: Bruna

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden