3-daags Festival 39Graden

Familiar Faces
Foto: Podium Bloos

Het jongerenfestival 39Graden komt er weer aan. Op 2, 3 en 4 februari nemen de jonge talenten Podium Bloos over. Niet twee, maar liefst 3 dagen kun je je laten inspireren door het werk van de allerjongste generatie makers. Steeds meer disciplines zijn vertegenwoordigd in het festival. Zo is circus ook vertegenwoordigd in deze editie, net als andere crossovers.

Theater, dans, muziek en film zijn de hoofdingrediënten van het jongerenfestival. Het programma kent 25 deelnemers in de leeftijd 15 tot 21 jaar. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een professionele voorstelling van Sinem Kavus en het circuscollectief Familiar Faces. Het volledige programma is te vinden op de website. Op vrijdagavond wordt het festival smaakvol geopend met een dinnershow: een driegangen diner met tussendoor korte verrassende acts.

39Graden biedt jong creatief talent (15 tot 21 jaar) de kans om hun eigen voorstelling voor een breed publiek te spelen. 39Graden zet zich naast het festival ook gedurende het jaar in voor de ontwikkeling van deze jonge talenten. De jongeren bezoeken in groepsverband voorstellingen. Zo bezochten de deelnemers van het festival in december de voorstelling ‘Nieuwe Familie’ van Sanne Vogel. Na afloop gingen ze in gesprek met Sanne en haar spelers. Daarnaast wordt er voor de ontwikkeling van de talenten een koppeling gemaakt met professionals. Samen tillen ze de voorstellingen naar een hoger niveau. 39Graden is een opstapje naar een toekomst in de podiumkunsten of visuele kunsten.

Aan het eind van het festival wordt jaarlijks de stimuleringsprijs uitgereikt: de Gouden Thermometer. Voorstellingen worden beoordeeld op spelniveau, authenticiteit en zeggingskracht. De winnaar wordt gekozen door een jury bestaande uit organisatieleden van 39Graden en professionals. De prijs is een productiebudget van € 750,-, wat kan worden ingezet voor de realisatie van een nieuwe voorstelling. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Podiumkunsten Breda. Ook biedt de Gouden Thermometer een golden ticket voor het volgende festival. Afgelopen jaar won Kim Zeevalk de Gouden Thermometer samen met Ika Schwander. Ika studeert inmiddels aan een theateracademie in Londen. Daarom zal Kim de solo ‘Stilleven’ presenteren tijdens de komende editie van 39Graden, gecreëerd met het gewonnen productiebudget.

Data en tijden:
Vr 2 februari                  18.00 – 23.00 uur
Za 3 februari                 14.00 – 00.00 uur
Zo 4 februari                 12.00 – 18.00 uur

Kaarten en informatie:   www.podiumbloos.nl of www.39graden.nl 

Festival 39Graden is een initiatief van Podium Bloos en komt mede tot stand door Provincie Noord-Brabant, Gemeente Breda, VSB fonds, Stichting Janivo en Stichting Podiumkunsten Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden