HéMax pindasaus winnaar Dragons’ Den

Foto: LINK fotografie

“Gewoon doen en pak alle kansen aan!” is het advies dat de 22-jarige Max van den Heuvel heeft voor Bredanaars die een goed idee of product hebben en dit naar de markt willen brengen.

Max van den Heuvel, student én ondernemer, is de grote winnaar van de Dragons’ Den 2018! Met zijn bedrijf HéMax brengt hij een nieuwe, verantwoorde pindasaus op de markt. Hiermee speelt hij in op de groeiende bewustwording onder consumenten om gezonder met voeding om te gaan. ‘Max gelooft sterk in het belang van innoveren en ontwikkeling, om zo de wensen van de klant waar te kunnen maken. Hij heeft ons overtuigd met zijn pitch’, aldus Berend Buningh namens de jury. Tien studenten pitchten afgelopen week hun ondernemingsplan bij de Rabobank.

Naar aanleiding van zijn winnende pitch is er “heel veel op hem afgekomen”, laat hij Breda Nieuws trots weten. Er is contact met potentiële investeerders en interesse vanuit de groothandel. Hij gaat binnenkort afstuderen in zijn eigen bedrijf. Daarin zal hij zich onder andere gaan richten op de financiën en de marketing. Na zijn afstuderen hoopt hij zijn bedrijf verder uit te bouwen.

De Avans student woont in Breda. Momenteel is zijn pindasaus echter nog niet te koop in Breda. “Momenteel zijn er negen verkooppunten. Dit zijn supermarkten in Brabant. De doelstelling is het aantal verkooppunten uit te breiden naar 30.” Daarnaast komt er binnenkort een grootverpakking op de markt die gericht is op catering en cafetaria’s.

Door het winnen van de Dragons’ Den heeft hij een Rabobank adviseur tot zijn beschikking, waar hij volgende week een vervolggesprek mee heeft. Dit “opent heel veel deuren” voor de jonge ondernemer. Ook vanuit Avans krijgt hij de komende maanden ondersteuning van docenten afkomstig uit het bedrijfsleven. “Met de juiste mensen om je heen kom je al een stuk verder.”, kijkt hij vol vertrouwen vooruit.

De pindasaus is gluten- en lactosevrij. De verpakking heeft momenteel nog niet het Glutenvrij logo. Max heeft dit op zijn to do lijst staan. Tevens denkt hij na over nieuwe smaken. Naast een pittige variant van zijn huidige saus denkt hij hierbij aan mayonaise, curry- en knoflooksaus.

Wanneer hij zijn geliefde saus zelf het liefste eet? “Tijdens zaterdagavond frietdag, heerlijk!”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen