Breng je energierekening omlaag!

Foto: Gemeente Breda

Op vrijdag 2 februari is het Warme Truiendag. Het Energieteam Breda geeft daarom van 2 tot en met 7 februari gratis advies aan huis over energiebesparing. Tot een maximum van € 40,- per huishouden brengt het energieteam ook gratis bijvoorbeeld radiatorfolie en tochtstrippen aan.

Warme Truiendag staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om hun energierekening omlaag te brengen. Tijdens de actie trekken deelnemers op school, thuis en op kantoor een warme trui aan, zetten de verwarming een graadje lager of doen op een andere manier iets (extra’s) aan energiebesparing. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en dus CO2-uitstoot én stookkosten.

Breda wil inwoners stimuleren om minder energie te gebruiken. Dat draagt bij aan de doelstellingen van de gemeente om CO2 terug te dringen en de stad ook in de toekomst leefbaar te houden. De gemeente neemt zelf ook duurzame maatregelen in haar gebouwen, zoals isolatie, dubbel glas, LED-verlichting, zonnepanelen of groene gevels. Daarnaast gebruikt de gemeente alleen duurzame energie en stimuleert ze projecten voor wind- en zonne-energie.

Wil je ook gratis advies aan huis, maak dan nu een afspraak met het energieteam, telefoon 076 5310180 en breng je energierekening omlaag.

Wie zijn energierekening nog verder wil verlagen, kan aansluiten bij de diverse energiecoöperaties die Breda telt. Daarnaast zijn er landelijke subsidies (ISDE en EEH) voor energiebesparende maatregelen in huis en is er een energiebespaarlening in Breda voor particulieren met 0% rente. Of u kunt online een solarscan doen om te kijken hoeveel zonne-energie u zelf kunt opwekken. Op het regionaal energieloket breda vind je meer informatie over energiebesparing en de energiecoöperaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden