Ex-baas Laurentius gaat in beroep

Foto: ANP

Voormalig directeur Walter V. heeft hoger beroep ingesteld tegen zijn veroordeling voor oplichting van de Bredase woningcorporatie Laurentius waarvoor hij werkte.

Walter V. kreeg donderdag van de rechter 2,5 jaar celstraf. Hij is teleurgesteld in de uitspraak en meent dat hij moet worden vrijgesproken van het grootste deel van de beschuldigingen, aldus zijn advocaat Ronald Drenth vrijdag.

Walter V. (56) benadeelde Laurentius met zogenoemde ABC-transacties waarbij onroerend goed op één dag twee keer werd verkocht met een enorme en onverklaarbare waardestijging. Laurentius betaalde steeds de hoogste prijs en een projectontwikkelaar boekte als tussenpartij op een eenvoudige manier, zonder risico en tegenprestatie, grote winsten. Zelf kreeg V. als tegenprestatie een beloning van de betrokken projectontwikkelaars.

Door de fraude belandde Laurentius in 2012 aan de rand van de afgrond. De woningbouwvereniging denkt dat V. zijn werkwijze ook met andere projectontwikkelaars heeft toegepast. Laurentius moest gered worden met 90 miljoen euro steun. [Bron: ANP]

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen