Alledaagse leven van Tuinzigt in beeld

Vanaf carnavalsmaandag komt het programma Typisch Tuinzigt Breda op de buis. De EO portretteert een aantal inwoners van deze Breda volkswijk.

In de dagelijkse documentaire-serie Typisch…! volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? Een jaar lang zien we op NPO 2 iedere drie weken, in een serie van twaalf afleveringen, een uniek portret van een andere buurt; van villawijk tot boerendorp en van volkswijk tot vinex. De EO en BNNVARA vullen de serie om en om in. BNNVARA trapt op 22 januari af met een serie verhalen over de bewoners uit een van de armste èn gezelligste buurten van Nederland: Wielenpôlle in Leeuwarden.

Arm of rijk, gezond of ziek, populistisch of elitair, laag of hooggeschoold, geboren Nederlander of immigrant, gelovig of ongelovig, Randstedeling of plattelander. Soms lijkt het wel of Nederland alleen nog maar bestaat uit kloven en tegenstellingen. Het nieuws wordt veelal gedomineerd door uitschieters en extreme tegenpolen. Maar wat weten we nu eigenlijk echt over de levens van anderen? En als we goed naar elkaar kijken, zien we dan niet juist meer overeenkomsten dan verschillen? De camera’s van Typisch..! bewegen zich door het alledaagse bestaan in Nederland buurten en geven zo stem aan de mensen die niet in de krant staan of hun stem laten horen  aan de talkshowtafel.

“Tuinzigt is een typische volkswijk in Breda. De bewoners worden door de andere Bredanaars ook wel Tuig-zigters genoemd. De wijk heeft zeker een reputatie. Maar de laatste jaren gaat het de goede kant op. Hoe moeilijk dat soms ook is. En hoe klein de middelen ook zijn.”, zo laat de EO weten.

Uitzendingen 
De serie wordt vier dagen per week uitgezonden en telt in het voorjaar 72 afleveringen en in het najaar 60. Aansluitend aan Typisch Wielenpôlle en Typisch Tuinzicht, zijn beide wijken in maart het decor van een serie uitzendingen rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Typisch…! is vanaf te zien op maandag tot en met donderdag rond 19.15 uur te zien bij BNNVARA en de EO op NPO 2.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen