Meer gemeenten willen uitbreiding statiegeld

Foto: ANP

Een groeiend aantal Nederlandse gemeenten, inmiddels 72, steunt een oproep om het statiegeldsysteem uit te breiden naar blikjes en kleine plastic flesjes. Ze zijn lid geworden van de Statiegeldalliantie, die in het leven is geroepen door milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux.

Ook supermarktketen Ekoplaza, de provincie Noord-Brabant en diverse andere natuur- en milieuorganisaties, waaronder Greenpeace en Natuurmonumenten, hebben zich aangesloten bij het pleidooi. Statiegeld is volgens de initiatiefnemers ,,het goedkoopste en meest doeltreffende systeem om het probleem van blikjes en flesjes op straat en in de natuur op te lossen”, zo meldt het ANP.

De Tweede Kamer overlegt volgende maand over statiegeld. Volgens de Statiegeldalliantie tellen de gemeenten die zich hebben uitgesproken voor de uitbreiding samen 6 miljoen inwoners. Ook veel Belgische organisaties hebben zich erbij aangesloten.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen