Onbeperkt aan de Slag Taxitoer

Foto: Reëlle Communicatie

De Onbeperkt aan de Slag Taxitoer komt op maandag 19 februari naar Roosendaal toe. Wethouder Hans Verbraak is ook aanwezig bij de stopplaats van de taxi bij het Stadskantoor. Hij zal in gesprek gaan met werkzoekenden om te horen waarom de Taxitoer nodig is en hoe werkzoekenden beter zichtbaar kunnen zijn voor werkgevers.

Bij de taxi kunnen werkzoekenden met een beperking een professioneel profiel aanmaken om zich te presenteren. De taxi is aanwezig tussen 9.30 en 11.00 uur bij het Stadskantoor, Stadserf 1 in Roosendaal.

Taxitoer door het Zuiden
De Taxitoer bezoekt in de week van 19 februari twaalf gemeenten in het Zuiden van het land. Maandag start de Taxitoer in Roosendaal en vrijdag eindigt de toer in Maastricht. Regionale wethouders zullen aanwezig zijn om het verhaal achter de Taxitoer te horen van werkzoekenden.

Maandag 19 februari          Roosendaal en Etten-Leur

Dinsdag 20 februari            Tilburg, Den Bosch, Eindhoven

Woensdag 21 februari        Valkenswaard, Geldrop-Mierlo en Someren

Donderdag 22 februari       Leudal, Sittard-Geleen en Meerssen

Vrijdag 23 februari             Maastricht

Onbeperkt aan de Slag is een landelijk digitaal platform waarop werkzoekenden met een beperking een profiel kunnen aanmaken en werkgevers hun aanbod presenteren. Daarnaast organiseert Onbeperkt aan de Slag met de deelnemende werkgevers Meet & Greets in de grote steden. Omdat mensen met een beperking niet altijd even mobiel zijn, ontstond het idee om de werkzoekenden in de regio op te zoeken met een Taxitoer. Zo wordt het voor deze groep mensen makkelijker een profiel aan te maken om zich te presenteren aan werkgevers.

Onbeperkt aan de Slag heeft als kern het praten mét elkaar in plaats van praten over elkaar. Daarbij is het opbouwen van zelfredzaamheid een belangrijke punt. Onbeperkt aan de Slag maakt gemotiveerde werkzoekenden met een arbeidsbeperking zichtbaar voor werkgevers die voor hen open staan en vice versa. Dat doet Onbeperkt aan de Slag door een digitaal platform en door wekelijkse Meet & Greets waarbij werkgevers en werkzoekenden met elkaar kennismaken en met en van elkaar leren. Meer hierover lees je op de website van Onbeperkt aan de slag.

Onbeperkt aan de Slag werkt bij de Taxitoer samen met Reëlle Communicatie, een communicatiebedrijf met een maatschappelijke missie uit Valkenswaard. De breinen van Reëlle hebben allemaal een beperking. Zij werken aan de PR, de vormgeving en filmen het bezoek aan Valkenswaard. Reëlle is bekend van de Krachtenbundel®. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door het DELA Goededoelenfonds.

Een bus haalt je op waar je niet was en brengt je waar je niet zijn moet.

Een taxi daarentegen haalt je op waar je bent en brengt je waar je heen moet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen