Nieuw Bredaas bier: Barley Bird

Foto: Bird Brewery

Bird Brewery uit Amsterdam vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. In februari lanceert de brouwerij samen met het Bredase Frontaal de Barley Bird.

De Bredase brouwerij is de laatste jaren flink gegroeid en weet nationaal en internationaal indruk te maken met kwalitatieve, smaakvolle bieren.

Barley Bird: Barley Wine om koude dagen door te komen

De Barley Bird, bijnaam van de sprookjesachtige Nachtegaal, is een volle én doordrinkbare Barley Wine. De moutigheid en fruitige hoppen zijn prachtig in evenwicht. Het hoge alcoholpercentage (10%) geeft het bier bovendien een fijne warmte, waarmee het ideaal is voor die barre februarimaand!

Bird Collab Tour

De mannen van Bird Brewery, Rik en Ralph, kijken positief terug op de aftrap van de Bird Collab Tour. “Onze eerste collab met het Limburgse De Natte Gijt is heel positief ontvangen. Het bier Gijtlijster krijgt een hoge waardering op reviewsites, social media en vanuit onze klanten. We hebben er alle vertrouwen in dat ook de Barley Bird mensen zal bekoren”, vertelt Ralph.

Ook Rik is tevreden. “We zijn op voorhand heel blij met de brouwerijen waarmee we dit jaar samenwerken, maar het blijft toch spannend. Het is dan super als het eerste bier precies wordt zoals je het op papier bedenkt. Met deze Barley Wine kunnen we nu weer een heel ander spectrum laten zien en er belooft de aankomende maanden nog veel ander moois te komen!”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal liefst 14 awards met hun bieren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden