Flinke commotie om ‘seksistische’ AH soccer box

Foto: Pixabay

Een nieuw voetbalspel dat de Albert Heijn verkoopt heeft voor veel verontwaardiging gezorgd op sociale media. De supermarktketen heeft laten weten het spel uit de schappen te halen.

Op de zogenoemde ‘soccer box’ staat de volgende omschrijving: ‘Alles voor een voetbalfeestje. Voor 4 jongens van 8 tot 13 jaar.’ Voetbaltrainer van Sparta Nijkerk, Hans Stam, reageert verontwaardigd op de tekst: “Weten jullie wel hoe het meidenvoetbal leeft bij v.v. Sparta Nijkerk?”

Maar er is niet alleen commotie over de omschrijving op de verpakking. Ook het setje met kaarten in het pakket doet menig wenkbrauwen fronsen. Op de vraag ‘Wat wil je echt niet zien?’ luidt bijvoorbeeld een van de antwoorden: ‘Huilende meiden’. Een andere vraag is: ‘Een meisje dat je niet leuk vindt, vraagt je uit. Wat doe jij?’. Een van de antwoorden is: ‘Ik lach haar uit’. “Welke boodschap wil je aan de jeugd meegeven, Albert Heijn? #seksisme #stereotype #boodschap”, is de reactie van oprichter van VIDM Janneke van Heugten.

Albert Heijn laat weten het product, dat in zo’n honderd supermarkten wordt verkocht, uit de schappen te halen: “Zowel bij de Soccer- als Fashionbox gaat het om onzorgvuldig gekozen productomschrijvingen. Het product is in een beperkt aantal winkels beschikbaar, maar wordt zo snel mogelijk uit de winkel gehaald.” [Bron: Nieuws.nl]

https://twitter.com/jmnuijs77/status/970653448726249472

https://twitter.com/colmschate/status/970658526438809600

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden