Hitachi helpt de Blauwe Kamer

Foto: Betrokken Ondernemers Breda

Dit weekend hebben 25 medewerkers van Hitachi Oosterhout zich ingezet in het kader van hun maatschappelijke betrokkenheid voor Koninklijke Visio de Blauwe Kamer aan de Galderseweg in Breda.

De Hitachi medewerkers hebben ondermeer het straatwerk rond de moestuin op het terrein opgeknapt, de paden op het terrein hersteld, de omheining van de paardenweide vervangen met inzet van Hitachi machines, de paardenstallen gebeitst, de omheining van de ponystallen schoongemaakt, de omheining van de paardenbak geschilderd, de blokhut gebeitst, de zitbanken bij de boerderij geschilderd en het opstapstation van het huifbed schoongemaakt.

Meervoudige beperking

Bij Koninklijke Visio, de Blauwe Kamer aan de Galderseweg in Breda wonen mensen met een meervoudige beperking waarbij slechtziendheid een gemene deler is van de cliënten. Ze wonen in groepen van circa zeven personen in achttien woongroepen en twee appartementen. Koninklijke Visio heeft een speciale school en een dagactiviteitencentrum met een volledig aanbod van dagbesteding. Cliënten vinden het fijn om met dieren om te gaan, deze te verzorgen en te tuinieren in de moestuin. Paardrijden is voor velen een favoriete hobby. De omgeving is veilig, vertrouwd en aangepast maar ook heel gewoon.

Iedere cliënt bepaalt zelf de mate van ondersteuning en begeleiding. Dat varieert van persoonlijke verzorging tot therapieën, mobiliteitstrainingen en ondersteunende begeleiding. In de begeleiding streeft Visio naar zo veel mogelijk zelfstandigheid en zelfredzaamheid: regie over het eigen leven.

“Op zaterdag 10 maart tijdens NL DOET zijn we met 25 personen gaan helpen op deze fantastische plek. We hebben er enorm van genoten. Werken bij Hitachi betekent ook je vrijwillig inzetten voor de samenleving”, aldus Joep van den Maagdenberg, area sales representatieve bij Hitachi.

De match maakt onderdeel uit van NLdoet. Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2018 voor de 14e keer. Tijdens de editie van 2017 zijn ruim 9.500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Meer over NLdoet

Reacties

article
221440
Dit weekend hebben 25 medewerkers van Hitachi Oosterhout zich ingezet in het kader van hun maatschappelijke
https://breda.nieuws.nl/nieuws/221440/hitachi-helpt-blauwe-kamer/
2018-03-12T17:20:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/03/12171826/20180310_091825.jpg
Nieuws