Wok Me Home-kok Radim zoekt staanplaatsen

Foto: Wok me home

Radim Mazanek, de Wok Me Home kok, is op zoek naar enkele staanplaatsen voor zijn leerling koks. Met de gemeente Breda heeft hij een contract gesloten om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot rijdende chefs.

Hij wil de jongeren niet alleen leren hoe ze gezonde maaltijden kunnen bereiden, maar ze ook ondernemerslessen bijbrengen. In 2014 kwam hij naar Breda om bij restaurant De Ark de dak- en thuisloze jongeren het vak te leren. Dat restaurant ging niet veel later failliet.

Staanplaatsen gezocht

Het traineeship start met vier leerlingen, die op korte termijn hun eerste lessen zullen krijgen. Hiervoor is de bakfietskok op zoek naar enkele staanplekken in Breda. Hij denkt hierbij ook aan een winkelcentrum of een parkeerterrein bij een bouwmarkt.

In de wijk Schorsmolen heeft hij gezorgd voor gezelligheid rondom zijn bakfiets. Buren leren elkaar kennen met een praatje in de Gasthuisstraat, de overlast neemt af in het naast gelegen speelveldje en het gevoel van veiligheid in de wijk werd groter. Ook kunnen de omwonenden er terecht voor een gezonde maaltijd voor een klein bedrag. De gemeentelijke regels maken het lastig voor hem om op gemeentelijke grond verder te wokken. Zo dient hij zich dan -bij geen klanten voor zijn kar- telkens 100 meter te verplaatsen.

De heer Mazanek is nu op zoek naar staanplaatsen op private terreinen voor hem en zijn leerling koks. Hij zoekt enkele staanplaatsen voor 6-7 dagen in de week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen