Tweede infoavond ‘Herenboeren in Breda’

Foto: Herenboeren Breda

Op woensdag 28 februari heeft de kartrekkersgroep van de Stichting Herenboeren Breda (i.o.) een eerste informatieavond voor belangstellenden gehouden. De informatieavond werd goed bezocht en sindsdien is de community met geïnteresseerden en deelnemers gegroeid. Vanwege de toenemende vraag, wordt daarom opnieuw een informatieavond georganiseerd.

Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd bedrijf opgericht door een coöperatie van consumenten die grip willen krijgen op hun eigen eten. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur en beslissen wat voor groenten, fruit en vlees geproduceerd worden. Gezamenlijk nemen ze een boer in loondienst die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert exclusief voor de leden. De leden nemen wekelijks, tegen betaling, vers voedsel af van hun eigen boerderij.

Voor de opzet van een Herenboerderij zijn 200 deelnemende huishoudens nodig; 500 personen inclusief kinderen. We spreken over 200 huishoudens: dat zijn eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens en gezinnen met kinderen. Iedereen die gezond en eerlijk voedsel belangrijk vindt, is welkom. Het doel van Herenboeren is het bereikbaar maken van smaakvol, gezond, veilig, duurzaam en betaalbaar voedsel voor iedereen. Herenboeren stimuleert en inspireert een hernieuwde voedselbeleving, een bewustzijn, vanuit de overtuiging dat voedsel mensen bij elkaar brengt en bindt. Hoe we dat gaan doen? Door “samen duurzaam voedsel te produceren”.

Interesse gewekt?
Stichting Herenboeren Breda organiseert met medewerking van Stichting Herenboeren Nederland op dinsdagavond 10 april 2018 in het stadskantoor te Breda een informatieavond om u nader kennis te laten maken met het Herenboeren-concept. Kijk voor meer informatie alvast op herenboerenbreda en herenboeren.

Informatieavond voor belangstellenden
Datum: dinsdag 10 april 2018
Locatie: Stadskantoor Chasseveld, Breda
Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden