Tweede editie Breda Fashion Weekend

Foto: Fashionweekend Breda

Welke vrouw heeft er niet van gedroomd? Model worden, de wereld overvliegen en eregast zijn op elk ‘hip and happening’ feest, van Amsterdam tot New York? Wie weet overkomt het jou, je dochter, nichtje, vrouw of vriendin… Tijdens de tweede editie van het  ‘Breda Fashion Weekend’ op zaterdag 14 en zondag 15 april wordt er door een model scout team volop gezocht naar nieuw talent op straat.

Het team zal met name op zoek gaan naar de volgende Doutzen Kroes of Gigi Hadid op de Grote Markt, een van de hot spots tijdens het Fashion Weekend. Naast activiteiten op de Grote Markt worden er op drie plekken in de stad catwalks geplaatst, te weten op de Veemarktstraat, het Van Coothplein en aan de Lange Brugstraat (uitgang Barones). Professionele modellen zullen op die plekken, van de ruim veertig deelnemende shops en brands, de nieuwste zomercollectie tonen.


Na een succesvolle eerste editie van het Breda Fashion Weekend in 2017, is het weekend dit jaar nog groter van opzet. Janine Bos, directeur Citymarketing: “Vorig jaar november werden we uitgeroepen tot Beste Binnenstad en dit soort events draagt daar natuurlijk ontzettend aan bij. Bij mode hoort een catwalk. En dan pakken we ook gelijk groots uit zodat elke bezoeker een duidelijk beeld krijgt van de nieuwste trends en de veelzijdigheid van de mode die in Breda te vinden is. Naast de Beste Binnenstad zijn we straks dus ook de Hipste Binnenstad! En je doet niet alleen ideeën op, misschien word je dus gescout als nieuw topmodel!”

Ger Valkenburg van DC Models: “Wij zijn met ons bureau inderdaad aanwezig gedurende het hele weekend om nieuw talent te spotten. Zo gaan we ook op zoek naar het gezicht van de Breda Fashion week van volgendjaar. Dat betekent dat je dan voor de volgende editie hét visitekaartje bent, met jouw hoofd op elke uiting, van poster en flyer tot website.”

Het Breda Fahion Weekend is niet alleen een evenement voor vrouwen en meiden. Bos: “Nee, we zetten echt in op een weekend voor de hele familie. Op de aanloop- en verbindingsroutes zijn tal van activiteiten te vinden. Dus voor ieder wat wils.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen