Foto’s 1e snelle treinrit naar Antwerpen

Met een delegatie van meer dan 100 vertegenwoordigers uit Brabant vertrok dan (eindelijk!) de Intercity Direct van station Breda naar Antwerpen Centraal.

In een half uur sta je met deze trein in Antwerpen en in anderhalf uur in Brussel. Deze trip markeert de start van de treinverbinding tussen Breda en Brussel via de Hogesnelheidslijn (HSL Zuid), die vanaf maandag 9 april een feit is. Om 08:42 vertrekt volgens planning de IC Direct naar Antwerpen. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, NS en ProRail.

Wethouder Adank: “Het is fantastisch dat na ruim 12 jaar lobbyen nu de directe snelle treinverbinding tussen Breda, Antwerpen, Mechelen, Brussels Airport en Brussel vanaf 9 april een feit is. Wereldsteden als Parijs en London liggen nu echt binnen handbereik van Breda. De betekenis van deze rechtstreekse treinverbinding biedt in veel opzichten een stevig economisch perspectief. Niet alleen voor Breda, maar voor de hele provincie Noord-Brabant”.

Dag van de arbeid

De Brabantse delegatie nam ook persoonlijke uitnodigingen mee voor de Antwerpse delegatie die de deelnemers op hun station ontvangt. Zij worden, samen met collega’s, familie of vrienden op 1 mei gefêteerd in Breda. Traditiegetrouw bezoeken veel Belgen onze stad op deze Belgische nationale feestdag. Samen met ondernemers wordt als ‘cadeautje’ ter gelegenheid van de HSL-verbinding een keur aan culturele, culinaire en sportieve arrangementen aangeboden.

16 treinen per dag

Vanaf 9 april is er in totaal is er 16 keer per dag een directe intercityverbinding tussen Nederland en België over het HSL-spoor. Dit betekent voor Zuidwest Nederland een flinke reistijdwinst en méér
reismogelijkheden op de verbinding Nederland-België. Bekijk de tarieven en tijden.

Knooppunt

De snelle internationale treinverbinding van Breda naar België was een belangrijke reden om het nieuwe station van Breda te realiseren. Met de start van deze verbinding is station Breda het vervoersknooppunt van zuid Nederland dat Breda verbindt met de regio, de Randstad, Brabant en nu ook wereldsteden als Brussel en via daar London en Parijs.

 

Meer foto’s van Fliks en Klik in de Fotoserie bovenaan dit artikel

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden