Opening strandseizoen Belcrum Beach

Foto: Mannen van de Straat

Om de opening van het zesde seizoen te vieren start Belcrum Beach aan de Veilingkade dit jaar op zaterdag 21 april met Dj-collectief Rhythmbox. Vanaf 16.00 uur klinkt hun swingende mix over het strand.

Het feestje is gratis toegankelijk. Een dag later, op zondag 22 april, nodigt Belcrum Beach alle buren van de Belcrum uit. Deze eerste editie van “Belcrum Beach BuurSaam”, dat een jaarlijkse traditie zal worden, wordt op zondagmiddag 22 april muzikaal opgeluisterd door ‘De Mannen van de Straat’. Buurtgenoten Jens van Hoof (accordeon), Brandl Kannekens (bas en zang), Arjan Steendijk (drums/zang) en Serge Hamels (gitaar /leadzang) brengen zeemansliederen, folk, nederpop en rock & roll. En de mannen gaan er een feestje van maken: u vraagt, zij spelen. Onze BB Platen Baas legt in de pauzes gepaste
plaatjes op de draaitafel voor al die blije buuurtbewoners en ondertussen kunnen zij bovendien een primeurtje beleven: de doop van ons eigen biertje het “Belcrum Beach Witke”. Uiteraard gebrouwen in de Belcrum bij Brouwerij Frontaal.

Ondertussen worden de jongste Belcrummertjes natuurlijk niet vergeten: onder het motto ‘wat speelt er in de wijk’ kunnen deze geluksvogeltjes gratis schilderijtjes pimpen, pannenkoeken versieren,
suikerspinnen vangen en hun eerste circus-skills aanleren. Alles onder begeleiding van WaPaMa en medewerksters van het nieuwe kindercentrum “Belle Fleur” uit de Belcrum. BuurSaam Belcrum Beach: zondag 22 april van 14.00 tot 18.00 uur, de toegang is zoals altijd gratis.

Belcrum Beach

Na vijf succesvolle jaren is er de afgelopen maanden een aantal dingen veranderd. Sinds december 2017 maakt het stadsstrand geen deel meer uit Stichting Braak maar is een zelfstandige stichting geworden. Tim van den Burg, oprichter van onder andere Belcrum Beach, Braak en STEK, vond het tijd zijn “opgegroeide” kind zelfstandig verder te laten gaan.

De bezoekers van Belcrum Beach zullen hier weinig van merken. Wel van de veranderingen op de locatie zelf. Het strand is aan de kant van het paviljoen verbreed, meubels zijn vervangen, de toegang is meer zichtbaar gemaakt en de kop van het Haveneiland wordt binnenkort autoluw gemaakt. Wat is gebleven zijn de talrijke vrijwillig(st)ers die het strand draaiende houden maar we kunnen nog steeds vrijwillig(st)ers gebruiken om ons team verder uit te breiden.

Natuurlijk kun je ook het komende seizoen iedere woensdag tot en met zondag weer genieten van een lekker drankje, hapje, muziekje en bijkletsen met je vrienden of nieuwe contacten op doen in
een relaxte strandsfeer. Dit seizoen zullen ook weer de nodige activiteiten op Belcrum Beach plaats vinden: festivals, bands, DJs, kinderactiviteiten, markten, speciale evenementen en dit jaar is Belcrum Beach ook weer een van de locaties van Breda Photo.

Reacties

Cookieinstellingen