Internationale Selectie Chassé: Protagonist

Foto: Chassé Theater

Na het bedwelmende Plateau Effect, dat in 2016 onderdeel was van de Internationale Selectie van het Chassé Theater, komt het wonderkind van de Europese dansscene terug naar Breda. Protagonist, de tweede grote productie die Jefta Van Dinther maakt met het prestigieuze Zweedse Cullberg Ballet, is op donderdag 17 mei om 20.30 te zien in het Chasse Theater.

In Protagonist gooien veertien uitgesproken dansers hun lichaam in de strijd en zoeken met vallen en opstaan hun plek binnen de groep. “In de strijd om erbij te horen, op zoek naar gedeelde betekenis of een gezamenlijk geloof, krijgt een gemeenschap vorm. Protagonist is een verhaal over de zorg voor elkaar, verwantschap en verbinding, maar ook over vervreemding, controle en isolement.”

Protagonist is een autobiografisch werk dat Van Dinther heeft gecreëerd in een moeilijke periode van zijn leven, na een depressie. Hij heeft zelf de tekst geschreven die wordt uitgesproken door de Zweedse hitzanger Elias. “Die tekst gaat over mijn donkerste nachtmerries. Protagonist is persoonlijk, maar de choreografie gaat over iedereen die een crisis doormaakt. Over het belang van contact.”

Jefta van Dinther
Jefta van Dinther is in Utrecht geboren, in Zweden opgegroeid, in Amsterdam als danser getraind en nu al een aantal jaren in Zweden als choreograaf werkzaam bij het prestigieuze Cullberg Ballet. Zijn werk is te zien bij talloze internationale theaters en festivals. Als danser werkte hij onder andere met Mette Ingvartsen en LeineRoebana. In zijn eigen voorstellingen schept Van Dinther samen met geluidsontwerper David Kiers en lichtontwerper Minna Tiikkainen surrealistische universa vol flashlight, schaduwen, technobeats en hallucinerende effecten, die je zintuigen op scherp zetten.

Internationale Selectie
Deze voorstelling is onderdeel van de Internationale Selectie van het Chassé Theater. Met zijn Internationale Selectie programmeert het Chassé Theater elk seizoen bijzondere internationale voorstellingen die anders niet in Nederland te zien zouden zijn.

Reserveren?
Jefta van Dinther / Cullberg Ballet – Protagonist
do 17 mei – 20.30 uur – Chassé Theater – vanaf € 16
www.chasse.nl – 076 530 31 32

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden