StiB en De Leystroom starten contactgroep voor mantelzorgers

Foto: StiB

Speciaal voor mantelzorgers van mensen met dementie organiseren De Leystroom en Steunpunt informele zorg Breda (StiB) vanaf woensdagochtend 9 mei een contactgroep.

Deze groep komt elke 2e woensdagochtend van de maand bij elkaar. Van 10.30 uur tot 11:30 uur (inloop vanaf 10 uur) zijn mantelzorgers van harte welkom bij De Leystroom, Lage Kant 60, te Breda om met elkaar tips en ervaringen uit te wisselen. Tijdens de bijeenkomsten is degene met dementie ook welkom. Voor hen wordt apart een leuke activiteit georganiseerd. Zo hebben de mantelzorgers de tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Kom je liever alleen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom! Deelname is gratis.

Begrip en herkenning
Vaak voelen mantelzorgers van mensen met dementie zich alleen in de zorg voor hun naaste. Terwijl andere mantelzorgers ook worstelen met dezelfde vragen en onzekerheden. Tijdens de bijeenkomst van de Mantelzorgcontactgroep leren mantelzorgers in een vergelijkbare situatie elkaar kennen. Het samen delen van ervaringen, dilemma’s en emoties bespreekbaar maken met andere mantelzorgers, kan helpen. Begrip en herkenning van anderen, geeft je een steuntje in de rug in de zorg voor je dierbare. Alle bijeenkomsten worden begeleid door een gespreksleider van De Leystroom of StiB. Ook zorgen zij voor goede begeleiding van de personen met dementie.

Info & aanmelden
Aanmelden voor deze contactgroep kan op werkdagen tussen 9-17 uur via 076- 750 32 00. Voor vragen kunt u contact opnemen met Veronique Zoontjens, coördinator Dementie & NAH via [email protected] of met Idaline Bakx, teamcoördinator De Leystroom via [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen