Duchess of Swing opnieuw naar Normandië

Foto: Duchess of Swing

De Bredase Bigband Duchess of Swing is de enige volledig vrouwelijke Nederlandse Big Band. Dit is niet alleen uniek in Nederland, maar ook een zeldzaamheid in het buitenland en in de geschiedenis. Pas in de jaren veertig, tijdens de oorlogsjaren, werd een Bigband met alleen vrouwelijke muzikanten vaker gezien.

Duchess of Swing onderstreept haar unieke karakter in haar muzikale keuzes. Sinds 2016 brengt de Bredase Bigband Duchess of Swing de sfeer van de bevrijding met hun ‘Tribute to Glenn Miller’. Niet alleen het repertoire werd vernieuwd, ook werkte de band aan een krachtig eigen geluid met de typische sound van Glenn Miller. Met deze show trok de band vorig jaar voor het eerst naar Normandië, Frankrijk, waar zij onder andere te gast waren bij D-Day Festival Normandy 2017 en speelden op de Franse radio.

Ook dit jaar is Duchess of Swing weer te gast in Normandië. Op zaterdag 19 mei spelen ze van 15:00 tot 17:00 uur bij het D-Day museum in Arromanches. Op zondag 20 mei vormt  het unieke jaren 40 café L’Atelier in Carentan het decor voor een optreden van 14:30 tot 16:30 uur.

Reacties

Cookieinstellingen