Derde partij voor Bertens op baan 9 in Parijs

Foto: ANP

Kiki Bertens zal nog even geduld moeten hebben voordat ze donderdag aan haar partij in de tweede ronde op Roland Garros kan beginnen. De Nederlandse tennisster, als achttiende geplaatst in Parijs, is met haar tegenstander Aliaksandra Sasnovitsj uit Wit-Rusland op baan negen pas na twee duels aan de beurt. De eerste partij begint donderdag om 11.00 uur.

Bertens speelde twee keer eerder tegen de nummer 55 van de wereld. De 26-jarige Nederlandse won in 2015 op gravel in de kwartfinales van het IFT-toernooi in Cagnes-Sur-Mer. Vorig jaar moest Bertens in de Fed Cup haar meerdere erkennen in Sasnovitsj op hardcourt, zo meldt het ANP.

In de tweede ronde bij de mannen komen Wesley Koolhof en de Nieuw-Zeelander Artem Sitak uit tegen de Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Rajeev Ram. Jean-Julien Rojer neemt het met zijn Sloveense tennispartner Andreja Klepac in de eerste ronde van het gemengddubbel op tegen de Letse Jelena Ostapenko en de Wit-Rus Max Mirny.

Kiki Bertens heeft op Roland Garros ook de tweede ronde bereikt in het dubbelspel. De Nederlandse toptennisster was met haar Zweedse teamgenoot Johanna Larsson in twee sets te sterk voor voor het Russische koppel Veronika Koedermetova/Alla Koedrjavtseva. Het als negende geplaatste koppel zegevierde na 1 uur en 9 minuten in twee sets: 7-5 6-2.

In de tweede ronde nemen Bertens en Larsson het op tegen de Amerikaanse Taylor Townsend en haar Tsjechische tennispartner Renata Voracova. Het Nederlands-Zweedse duo won gezamenlijk negen titels in het dubbelspel in het WTA-circuit.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen