Ontvang jij het NL-Alert Controlebericht?

Foto: nl-alert

Maandag 4 juni om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kun je nagaan of jouw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Als je het controlebericht op 4 juni ontvangt, is jouw mobiel juist ingesteld. Je weet dan zeker wat je moet doen als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

NL-Alert

Veel Brabanders ontvangen informatie bij een noodsituatie. Zij hebben NL-Alert ingesteld op hun telefoon. Dat is slim, want via NL-Alert kan de overheid je gericht alarmeren en informeren bij noodsituaties, zoals bij explosiegevaar of een terroristische aanslag. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Stel NL-Alert in

Maandag 4 juni zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Als je het controlebericht ontvangt, dan staat jouw telefoon goed ingesteld voor NL-Alert. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden