Verkeersstromenonderzoek zuidelijke rondweg

Foto: Pexels

Van maandag 4 juni tot maandag 18 juni is er een verkeersstromenonderzoek op de zuidelijke rondweg. Dit onderzoek maakt onderdeel uit van een aanvullend verkeersonderzoek om de doorstroming op de zuidelijke rondweg te verbeteren.

De rapportage over de verkeersstromen is begin oktober gereed en komt op de website van de gemeente.

De gemeenteraad heeft 8 februari 2018 het besluit genomen om de doorstroming van de zuidelijke rondweg te verbeteren. Een deel van de voorgestelde maatregelen kan worden uitgevoerd in 2018 en 2019. Naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad is besloten om een aanvullend verkeersonderzoek in te stellen.

Het verkeersstromenonderzoek is nodig om te weten te komen welke type weggebruikers en met welke frequentie gebruik maken van de zuidelijke rondweg. De data helpen om te bepalen welke maatregelen op de zuidelijke rondweg het meest effectief zijn om de doorstroming te verbeteren en knelpunten aan te pakken. De vertegenwoordigers van de betrokken bewoners aan de zuidelijke rondweg worden betrokken bij het verkeersonderzoek.

Onderzoek

Bij het onderzoek worden camera’s ingezet die Rijkswaterstaat ook gebruikt. Deze monitoren met ANPR (Automatic Number Plate Recognition). De data van de kentekens (kenteken, rijrichting en soort voertuig) worden versleuteld bij het onderzoeksbureau opgeslagen. De data worden uitsluitend gebruikt voor dit verkeersstromenonderzoek in 2018. Na goedkeuring van het eindrapport worden alle beelden vernietigd binnen 3 maanden na de opnamen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden