Meer handhaving op foutgeparkeerde fietsen in Breda

Foto: Mariette Vermeeren

De gemeente gaat intensiever en in een groter gebied handhaven op foutief geparkeerde fietsen. Handhavers gaan fietsers actiever doorverwijzen naar de gratis fietsenstallingen en de termijn om je fiets na de eerste waarschuwing te verplaatsen verandert van 60 minuten naar 30 minuten.

Met deze aanpassingen wil de gemeente de stad opgeruimd, aantrekkelijk en bereikbaar voor iedereen houden. In het centrum tot aan de singels, de omgeving van het station en de Ginnekenweg tot en met de Ginnekenmarkt gaat de gemeente dagelijks controleren op foutief of gevaarlijk gestalde fietsen. Een verkeerd geparkeerde fiets krijgt een label en de eigenaar krijgt de mogelijkheid om binnen 30 minuten de fiets te verwijderen. Na 30 minuten wordt de fiets naar het fietsdepot gebracht en geregistreerd op www.verlorenofgevonden.nl

De eerste weken geldt als een overgangsperiode en worden fietsers geïnformeerd over de nieuwe regels. Eind juni start de daadwerkelijke handhaving. De handhavers hebben niet alleen de taak om het centrum bereikbaar en toegankelijk te houden maar ook om fietsparkeerders actief te wijzen op alternatieven, zoals de vijf gratis en deels bewaakte fietsenstallingen (Concordia, het Turfschip, Oude Vest, Haven en Nieuwstraat) en de rekken en nietjes op straat.

Opslagtermijn depot verandert

De opslagtermijn van verwijderde (brom)fietsen met een geschatte dagwaarde onder €150,- verandert van 13 weken naar 6 weken.

Overlast melden

Het melden van overlast van fietsen kan via www.breda.nl. Het gaat dan bijvoorbeeld om fietswrakken, gevaarlijk/hinderlijk geparkeerde fietsen, weesfietsen (fietsen die langer dan 28 dagen in een rek of aan een nietje staan) en fietsen geparkeerd in het groen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen