Stedelijk Museum Breda bestaat 1 jaar

Foto: Stedelijk Museum Breda

Alweer een jaar geleden ging Stedelijk Museum Breda open voor het publiek en dat mag gevierd worden. Op zondag 17 juni legt het museum de rode loper uit voor inwoners en bezoekers van Breda. Iedereen is welkom om het museum gratis te bezoeken. Ook worden er extra activiteiten georganiseerd, zoals jazzconcerten, rondleidingen en de wedstrijd Frisse kleuren voor het oudste stadsgezicht.

In een jaar tijd organiseerde het museum een reeks tentoonstellingen en activiteiten. Ze maakten een vaste presentatie van de hoogtepunten uit de collectie. Daarvoor werden schilderijen en objecten gerestaureerd. Ook leenden ze een unieke historische stadsmaquette van het Rijksmuseum.

In de eerste wisseltentoonstelling Wonderlijk weefsel zocht het museum naar de overeenkomst tussen God en Google. Nu tonen ze in True Beauty nieuwe beelden op de grens van wetenschap en kunst, met als stralend middelpunt het spectaculaire werk van de Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers. In projectruimte NEXT kun je een presentatie zien van het eindexamenwerk van middelbare scholieren. Ze laten ons door hun ogen kijken naar de wereld van vandaag en morgen.

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Ze willen tegelijkertijd herkenbaar en verrassend zijn. Een museum dat erfgoed en kunst bij elkaar brengt en dat traditie verbindt met vernieuwing. Je bent van harte uitgenodigd om op 17 juni te komen kijken en luisteren. Neem familie, vrienden en buren mee, dan wordt het nog feestelijker en gezelliger!

Reacties

article
225334
Alweer een jaar geleden ging Stedelijk Museum Breda open voor het publiek en dat mag
https://breda.nieuws.nl/nieuws/225334/stedelijk-museum-breda-bestaat-1-jaar/
2018-06-08T14:53:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/06/08145008/stedelijk-museum.jpg
Nieuws