Grote Kerk Breda vraagt steun Bredanaars

Foto: Jack Janssen fotografie

Het Rijk wil de komende jaren miljoenen stoppen in de restauratie van de Grote Kerk van Breda, maar dan moet ook de Bredanaar zijn portemonnee trekken. Voor iedere euro die inwoners inleggen voegt het Rijk dus twee euro toe.

Minister van Engelshoven heeft dinsdag 12 juni bekend gemaakt dat de Grote Kerk van Breda een subsidie van € 4,9 miljoen krijgt voor restauratiewerkzaamheden. Dat is 70% van de totale restauratiekosten. De resterende 30% (€ 2,1 miljoen) moet de Stichting Grote Kerk zelf opbrengen.

De Stichting doet daarvoor een beroep op de Bredase gemeenschap. Als het lukt om het geld bij elkaar te krijgen is de restauratie van de kerk voor de komende tien jaar gegarandeerd. De Stichting Grote Kerk is heel blij met deze bijdrage. Maar het betekent ook dat zij in de komende tien jaar elk jaar minstens € 250.000 per jaar zelf bijeen moeten brengen.

Meer dan ooit doet de Stichting juist nu een beroep op de Bredase burger en het bedrijfsleven om daaraan een bijdrage te leveren en zo blijk te geven van de betrokkenheid bij de stad in het algemeen en bij de Grote Kerk in het bijzonder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen