Op stap met de paardentram

Foto: Betrokken Ondernemers Breda

Op zaterdag 16 juni hebben medewerkers van Van der Sande Makelaars, een tiental bewoners van woonzorgcentrum Heuvel een onvergetelijke middag bezorgd door een rit met een paardentram te maken in het Mastbos.

Of je als bedrijf maatschappelijke betrokkenheid toont omdat het goed staat in je jaarverslag, omdat het hoog scoort bij personeel of omdat je iets terug wilt doen voor de samenleving, de reden maakt niet uit. ‘Als je het maar doet’, aldus directeur Rombout Kerremans van de Stichting
Betrokken Ondernemers Samen voor Breda.

Vijf medewerkers van Van der Sande Makelaars hebben zich afgelopen zaterdag ingezet voor de samenleving. Ze zijn met 14 bewoners van woonzorgcentrum Heuvel vanThebe, een woonzorgcomplex voor ouderen, op pad geweest. Om 11.00 uur werden de bewoners met de paardentram opgehaald en hebben een prachtige rit gemaakt door het Mastbos. De tussenstop vond plaats bij Huis den Deijl, waar ze verwend werden met een heerlijke lunch.

“Het is voor deze ouderen geweldig om eindelijk weer eens iets leuks te doen. Door alle bezuinigingen komen we hiervoor tijd en geld tekort”, aldus Sandrine Faivre van Thebe. “Als de ouderen dan ook nog eens met de paardentram mogen, dat maakt het helemaal af”. Patricia van der Muren, van Van der Sande Makelaars: “het geeft enorm veel voldoening om met deze eenzame ouderen op pad te gaan. Wat is nu één dag per jaar? Daar maak ik graag tijd voor. Ik kijk alweer uit naar volgend jaar, dan gaan we zeker weer iets met ouderen doen”.

Stichting Betrokken Ondernemers Breda

De stichting Betrokken Ondernemers verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis. Zo draagt de stichting bij aan een hechtere samenleving. De nadruk ligt hierbij op bedrijfsvrijwilligers die een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen met inzet van kennis en kunde, menskracht en middelen. Bij de stichting zijn 130 Bredase bedrijven en organisaties aangesloten. Betrokken Ondernemers Samen voor Breda is het netwerk en de specialist in maatschappelijk betrokken ondernemen in Breda. Het doel is het inspireren én faciliteren van het Bredase bedrijfsleven bij de concrete invulling van haar Betrokken Ondernemerschap.

Reacties

Cookieinstellingen