StiB bijeenkomst ‘Depressieve gevoelens’

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Veel mensen krijgen te maken met een familielid of vriend met een depressie of depressieve gevoelens. Neerslachtigheid bij een depressie gaat niet vanzelf over. Bovendien is een depressie niet zichtbaar, zoals een gebroken been.

Om mantelzorgers en vrijwilligers tips en handvatten te geven, houdt Steunpunt informele zorg Breda (StiB) samen met Indigo Brabant de bijeenkomst ‘Depressieve gevoelens’. De bijeenkomst vindt plaats op Heerbaan 100, dinsdag 17 juli voor mantelzorgers en op woensdag 29 augustus voor vrijwilligers. Deelname is gratis.

Hoe herken je een depressie? Wat houdt deze ziekte in? En hoe ga je ermee om? De spanningen en soms het gevoel van onmacht, doen een groot beroep op de eigen gezondheid van mensen in de omgeving van iemand met een depressie. Het kan zo ingrijpend zijn dat die mensen zelf ook depressieve klachten ontwikkelen. Tijdens de bijeenkomst krijgen mantelzorgers en vrijwilligers daarom informatie over hoe goed voor zichzelf te zorgen. Er is deze middag voldoende ruimte om verhalen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur bij StiB, Heerbaan 100 in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden