Perfetti Van Melle maakt de singels schoon

Foto: Stichting Betrokken Ondernemers Breda

Betrokken Ondernemers Breda organiseerde op maandag 25 juni een maatschappelijke activiteit voor de afdelingen Proces & Technologie en Research & Development van de Bredase snoepfabrikant Perfetti Van Melle in de vorm van een middagje afval vissen in de Bredase Singels.

Zo’n 42 medewerkers van Perfetti Van Melle staken de handen uit de mouwen om de singels in Breda schoon te vissen. Met sloepen van Bootje Varen en waterschap Brabantse Delta gingen ze de singels op, gevolgd door een boot van het waterschap. Met visnetten en grote dreghaken visten zij plastic, fietsen en ander zwerfafval uit de Bredase singels. Ook werden de kades onder handen genomen, zodat de singels en oevers van Breda weer spic en span waren.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting: “We zijn in het verleden geïnspireerd door Marius Smit uit Amsterdam. Hij heeft een missie: boten bouwen van plastic afval uit de Amsterdamse
grachten. Dat is gelukt en Plastic Whale werd de eerste professionele plastic fishing company ter wereld.” Abbey Sevriens, secretaresse bij PVM doet ook mee: “Perfetti Van Melle is graag een maatschappelijk betrokken bedrijf. We wilden als afdeling echt met elkaar aan de slag zijn om een verschil te maken.”

De stichting Betrokken Ondernemers verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden