Droogte vooral probleem in oosten en zuiden

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

De droogte veroorzaakt tot dusver vooral problemen op de hoge gronden in het oosten en zuiden van Nederland. In het lage noorden en westen is nog geen sprake van schaarste van water omdat er via de grote rivieren nog genoeg water het land binnenkomt.

De Unie van Waterschappen en de Landelijke Commissie Waterverdeling (LCW) hebben dat woensdag bekendgemaakt op een persbijeenkomst in Someren (Noord-Brabant) naar aanleiding van de huidige weersomstandigheden, zo meldt het ANP.

Hoog Nederland is afhankelijk van eigen neerslag en grondwater. ,,De droogte manifesteert zich daar nu het meest”, zei beleidsadviseur Cees van Bladeren.

Laag Nederland (west en noord) vertrouwt op water uit de grote rivieren en daar zijn tot dusver amper problemen. De Rijn staat laag maar de toevoer van water is voldoende. De aanvoer van water via de Maas daalt en is iets minder dan normaal maar is ook nog voldoende, aldus voorzitter Hans de Vries van de LCW.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden