Flexibele kinderopvang voor werkende ouders

Foto: Kindercentrum Belle Fleur

De maatschappij in Nederland is het aan veranderen. Dat merkt ook kindercentrum Belle Fleur in Breda. De tijd dat ouders van 9-5 werkten is passé. Vooral de zorg-, retail- en horecasector kunnen moeilijk aan mensen komen, omdat opvang voor hun kinderen niet te regelen valt met hun werkrooster. Belle Fleur pikt daar op in en komt met flexibele kinderopvanguren.

Vaste arbeidscontracten met vaste werkdagen zijn tegenwoordig schraal. Vooral in de zorg- en horecasector is dit een duidelijke tendens in de arbeidsmarkt. Werknemers, en dus ook ouders in die sector, krijgen steeds meer flexibele contracten of min-maxcontracten. Voor deze sectoren is het steeds moeilijker om de juiste mensen te vinden.

Inspelen op behoeftes

Astrid Boot, directeur van Kindercentrum Belle Fleur

Kindercentrum Belle Fleur wil graag meedenken met werkgevers en komt met een uniek en vernieuwend concept. Op die manier willen zij inspelen op de behoefte van de werkgevers en de werknemers. “Waarom zouden we vaste dagen per week kinderopvang aanbieden als werknemers (en dus ouders) steeds meer wisselende werktijden en dagen hebben?”, aldus Astrid Boot, directeur van Kindercentrum Belle Fleur.

Nieuw concept

Volgens het nieuwe plan van Belle Fleur krijgen ouders de mogelijkheid om slechts vanaf 3 uur een stuk kinderopvang af te nemen. Dat kan van 6 uur in de ochtend tot 19 uur ’s avonds op de locatie in het centrum van Breda. “De ouders kunnen wisselen met dagen en tijden en zijn ze niet langer verplicht een hele dag kinderopvang te boeken. Bovendien krijgen ze ook gewoon een tegemoetkoming van het Rijk. Op die manier blijft kinderopvang voor iedereen betaalbaar.”

Volgens Boot zijn met name ouders uit de zorg, horeca en retail enorm blij met het vernieuwde concept. “Wanneer ouders slechts twee dagen vooraf hun werkrooster hebben, is het mogelijk om op de dagen dat ze moeten werken opvang te regelen en dat via app of telefoon.” Aan alles is gedacht: ontbijt, lunch, warme maaltijden en zelfs luiers.

Samenwerking met bedrijven

Bedrijven met flexibele werknemers kiezen er volgens Boot bewust voor met Belle Fleur samen te werken. Werkgevers kunnen immers hun werknemers garanderen dat er voor opvang wordt gezorgd. Door daarnaast een aantrekkelijke werknemerskorting op de kinderopvangkosten te organiseren, snijdt het mes aan twee kanten.

Astrid Boot merkt aan de rondleidingen die ze onlangs gaf aan ouders, dat er veel belangstelling is voor het nieuwe concept voor hun kindercentrum aan de Middellaan 62¬†in Breda. “Wie weet worden op deze manier de banen in de zorgsector weer aantrekkelijk in de toekomst. Daar dragen wij graag een steentje aan bij.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden