“Favoriete temperatuur van Brabanders ligt tussen de 26 en 30 graden Celsius”

Foto: Corendon

Het hoogseizoen is begonnen en ondanks het heerlijke weer in Nederland vliegen er komende weken tienduizenden Brabanders zonder zorgen naar hun vakantiebestemming. Tenminste, als het om het klimaat gaat.

Gemiddeld 40% zegt namelijk hun vakantie nog steeds als geslaagd te beschouwen wanneer het twee of meer dagen regent op de bestemming. Zo’n 27% maakt het klimaat op vakantie niet uit, zij passen hun activiteiten aan op het weer op hun droombestemming. Zo blijkt uit een onderzoek naar het ideale vakantieklimaat van Nederlanders van touroperator Corendon onder ruim 1200 respondenten.

Nederlanders zijn flexibel bij regen op vakantie
Verder blijkt uit de analyse van de touroperator dat slechts 13% van alle Nederlanders binnenblijft bij hun geboekte accommodatie wanneer het regent. Zij zeggen dan te gaan ontspannen en lezen of spelen spelletjes met hun reisgezelschap. Bijna de helft (47%) plant activiteiten in overdekte ruimten zoals musea en winkelcentra. Gemiddeld vier op de tien Nederlanders zegt alle geplande activiteiten bij regen gewoon door te laten gaan, maar zich op het weer te kleden.

Bijna driekwart kiest liefst wel voor warm klimaat
Ondanks onze optimistische houding tegenover neerslag in ons vakantieland, kiest 74% toch liever voor zekerheid wanneer het aankomt op het klimaat op de vakantiebestemming. Dit mag niet te koel of regenachtig zijn. De meest gekozen favoriete vakantietemperatuur ligt dan ook tussen de 26 en 30 graden Celsius. Slechts 14% houdt juist rekening met een niet te warm of benauwd klimaat en 12% maakt het niet veel uit, zij passen de activiteiten aan op het klimaat van de bestemming waar zij naartoe willen.

Ouders denken dat kinderen zich bij elk klimaat kunnen vermaken
Gemiddeld 50% van de ouders zegt dat ze bang zijn dat hun kinderen zich bij slecht weer sneller gaan vervelen en dit de vakantie niet ten goede komt. Toch zegt het grootste deel (46%) dat hun kinderen zich in ieder klimaat prima kunnen vermaken. Opvallend is hier dat vooral mannen sneller denken dat de kinderen zich wel vermaken. Vrouwen denken over het algemeen vaker dat hun kroost zich gaat vervelen bij slecht weer.

Weer op bestemming bekend bij inpakken van koffers
Bij 71% van de vakantiegangers is het weer op de vakantiebestemming bekend voor zij hun koffer inpakken. De helft van hen weet welk klimaat ze kunnen verwachten en de andere helft controleert toch nog de weersverwachtingen online. Gemiddeld 19% pakt voldoende in om ook voorbereid te zijn op ander weer. Eén op tien verwacht op locatie wel iets te kunnen kopen wanneer het weer op vakantie tegenvalt.

Benieuwd waar Nederlanders nog meer rekening mee houden als het gaat om het klimaat in het vakantieland? Lees dan verder >>

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden