Nieuwe schrijfcursussen in Breda

Foto: CC0

De dagen dat Marga Minco en Oek de Jong de schrijvende trots van Breda waren, liggen ver achter ons. Tijd dus om nieuwe Bredase schrijftalenten voort te brengen. Ook dit cursusjaar kan er weer worden deelgenomen aan uiteenlopende schrijfcursussen op verschillende locaties in de stad. We hebben drie bijzondere cursussen uitgelicht die allen op eigen wijze het schrijfproces stimuleren. Met behulp van verschillende methoden wordt inzicht gegeven in uiteenlopende manieren waarop de fantasie geprikkeld en een verhaal verteld kan worden.

Creatief schrijven

Voor mensen met en zonder schrijfervaring start bij de Nieuwe Veste op 18 september de cursus Proeven van creatief schrijven. Deze wekelijkse cursus bestaat uit 15 lessen en is er vooral op gericht om de fantasie op gang te brengen en een eigen schrijfstijl te ontwikkelen. Aan de hand van praktische tips, voorbeelden uit de literatuur en uitwisseling met anderen cursisten komen verschillende genres zoals proza, poëzie en drama aan bod. Door aan de slag te gaan met associatieoefeningen, technieken en literaire vormen worden al doende de talenten van de deelnemers bloot gelegd.

Wat: Proeven van creatief schrijven

Waar: Nieuwe Veste

Wanneer: wekelijks van 18-09-2018 t/m 15-01-2019

Meer informatie op de website

Sprookjes verzinnen

In de sprookjes- en verhalencursus “Er was eens…” wordt er geleerd met andere ogen naar sprookjes te kijken. Sprookjes zijn namelijk niet alleen mooie en spannende fantasieverhalen voor kinderen; van de symboliek in deze vertelsels valt ook voor grote mensen een hoop te leren. De bekende en onbekende sprookjes voor kinderen en volwassenen die behandeld worden, vormen de basis voor het schrijven van eigen verhalen en zelfs een persoonlijk levenssprookje. Hierbij wordt niet alleen de pen gehanteerd, maar ook de kwast opgepakt. Naast het schrijven komen in drie intensieve cursusdagen namelijk ook verschillende schilder- en tekentechnieken aan bod.

Wat: “Er was eens…”

Waar: Creatief Atelier Luna

Wanneer: 29-09-2018, 20-10-2018 en 10-11-2018

Meer informatie op de website

Gevoelens en herinneringen in woorden vangen

Voor het aanleren van schrijftechnieken om fragmenten uit het eigen leven vast te leggen, biedt de cursus Luisteren naar je pen een unieke schrijfmethode. Door middel van de Shodo methode worden in meerdere bijeenkomsten bij Yogastudio Sterrebos technieken aangereikt om te reflecteren op het eigen leven, en herinneringen en gevoelens in woorden te vangen. Aan de hand van schrijfoefeningen, associatief schrijven, en beeldmateriaal wordt afwisselend alleen en in kleine groepjes gewerkt. Ook zijn thuisopdrachten een belangrijk onderdeel van de cursus.

Wat: Luisteren naar je pen

Waar: Yoga Sterrebos

Wanneer: start september 2018

Meer informatie op de website

Een mooie manier om de opgedane kennis vast te leggen, is natuurlijk door het schrijven van een eigen verhaal en het te delen. Dit kan bijvoorbeeld door je verhaal voor te dragen, als boek te laten drukken bij bijvoorbeeld print24 of het verhaal online te publiceren op een site zoals deze.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden