Omwonenden Night Flight vragen exploitante sleutels in te leveren

Na weer een weekend met overmatige overlast, vragen de omwonenden van hostel Night Flight aan exploitante Tina Otera om haar sleutels in te leveren.

Het in opspraak geraakte hostel aan de Nijverheidssingel in Breda blijft volgens de omwonenden een blijvende bron van overlast. Ook afgelopen weekend was het weer raak. “Een grote groep van hostelgasten die al alcohol drinkend -aan de voorzijde van het hostel- luidkeels zich opmaken voor een avondje stappen in Breda (zie video). De bus volgeladen met alcohol (waaronder een stapel kratten Jupiler in de laadruimte) rijdt vervolgens naar de achterzijde van hostel op hun eigen parkeerterrein (onder begeleiding van mevrouw Otero en bier drinkende hostelgasten). Daar wordt vervolgens doorgegaan met drinken door een aantal personen.”, zo verklaart een van de omwonenden.

Ook de luidruchtige dronken hostelgasten die terugkomen uit de stad blijft een onopgelost probleem. “Twee weken geleden werden we tot half 6 in de ochtend wakker gehouden door andere hostelgasten.” Meerdere omwonenden belden met de politie die om half 6 in de vroege zondagochtend de hostelgasten naar bed maanden.

Raadsvragen verscherpt toezicht

“Ieder weekend worden 7-10 punten uit de exploitatie vergunning overtreden.”, zo laat een omwonende via e-mail weten. De SP Breda stelde begin juli een aantal raadsvragen met betrekking tot het verscherpt toezicht van Night Flight.

“In de raadsvergadering van 19 april jongstleden, heeft burgemeester Paul Depla ten overstaan van een tribune vol omwonenden, toegezegd verscherpt toezicht in te stellen bij het al jaren overlastgevende hostel Night Flight.”, zo leidt de SP haar vragen in. Vorige week heeft Bas Maes, fractievoorzitter van de SP Breda, een rappel gestuurd, nadat de uiterlijke beantwoordingstermijn verstreken was.

Zo vraagt de SP welke maatregelen er in het kader van verscherpt toezicht, sinds de toezegging in de raad van 19 april allemaal zijn genomen. Ook wordt de geldigheid van de exploitatie vergunning in twijfel getrokken. “Wordt de bemoeienis van de eigenaar met de bedrijfsvoering als een weigeringsgrond aangevoerd op basis van de Wet Bibob? Bent u bereid om vanwege dezelfde reden dat u een vergunning weigert voor een nieuw hostel, de vergunning van hostel Night Flight in te trekken?”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden