Informatieavond Bescherm je erFHgoed

Foto: CC0 Public Domain

Familiaire Hypercholesterolemie (FH) komt voor bij 1 op de 250 Nederlanders. Het is een erfelijke aandoening waardoor het cholesterolgehalte sterk verhoogd kan zijn. Op maandag 24 september 2018 organiseert Amphia de informatieavond Bescherm je erFHgoed over Familiaire Hypercholesterolemie.

FH is de meest voorkomende erfelijke stofwisselingsziekte, die het ‘slechte’ LDL-cholesterolgehalte in het bloed sterk kan verhogen. Met als gevolg dat mensen met deze aandoening een vergroot risico lopen op het dichtslibben van de bloedvaten op jonge leeftijd, wat hart- en vaatziekten veroorzaakt. FH is een goed behandelbare aandoening, mits op tijd opgespoord.

Tijdens de informatieavond informeert Amphia over deze erfelijke aandoening FH, de behandeling hiervan en het screenen van familieleden. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond wordt georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met deze aandoening, een hoog cholesterol in de familie of hart- en vaatziekten op jonge leeftijd.

De informatieavond vindt plaats op maandag 24 september van 19.00 tot 21.00 uur in het Kenniscentrum op de locatie Molengracht te Breda. Aanmelden kan vóór 17 september via www.amphia.nl/over-ons/kalender/i/informatieavond-bescherm-je-erfhgoed Er is plaats voor maximaal 100 personen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen