Herenboeren Breda deelnemer We Are Food

Foto: Herenboeren Breda

Brabant is in 2018 ‘Europese Regio van de Gastronomie’ en dat wordt gevierd met het evenement We Are Food.

Tien maanden lang wordt er telkens één actueel food thema in de spotlights gezet. In september staat We are Food in het teken van Samen Voedsel Produceren. De hele maand wordt er in Brabant breed aandacht gevestigd op het mooie Brabantse initiatief Herenboeren; een beweging die landelijk steeds meer voet aan de grond krijgt.

Herenboeren

Herenboeren zijn ‘gewone mensen’ die weer grip willen op hun voedsel, samen een duurzame, coöperatieve boerderij oprichten. Niet zijzelf maar een boer in dienst verzorgt het land, de dieren en produceert hun dagelijkse eten. Er zijn in Brabant alleen al vier plekken met serieuze Herenboerenenergie, zo ook Breda. Samen met de gemeente Breda zijn zij op zoek naar een mooi stuk graag waar gezamenlijk gestart kan worden met een Herenboerderij.

We Are Food-evenementen

Van 1 tot 8 september houdt Herenboeren Breda een reeks We are Food-evenementen. Zo kan iedereen uit de regio op een laagdrempelige, smaakvolle en leerzame manier kennis maken met Herenboeren Breda.

In en om Breda vinden vier bijzondere evenementen plaats:

  • Op zaterdag 1 september wordt er gesproken over duurzaam voedsel produceren tijdens het programma Lekker Lokaal Voedsel. Herenboeren Nederland en Herenboeren Breda geven een presentatie over hun ideeën hieromtrent en zijn aanwezig met een informatiestand. Het programma is in samenwerking met GroenPlein duurzaamheidsknooppunt en De Nieuwe Veste. Locatie: De Nieuwe Veste, Molenstraat 6 in Breda. Van 13.00 tot 16.30 uur.
  • Op zondag 2 september is er een Herenboeren Pop Up diner. Voor 35 euro schotelt Ravanello je een heerlijk diner voor met producten van de (reeds bestaande) Herenboerderij in Boxtel. Locatie: Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95 in Breda. Aanvang: Van 16.00 tot 19.00 uur.
  • Op woensdag 5 september vertellen we iedereen die dat wil, meer over wat Herenboeren is en hoe je zelf Herenboer kunt worden. De informatieavond is gratis toegankelijk. Locatie: De Kleine Hoeve, Burgstsedreef 2 in Breda (inloop vanaf 19.30 uur – van 20.00 tot 21.30 uur).
  • Op zaterdag 8 september is er een picknick op Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel. Neem familie, vrienden en bekenden mee en geniet van een picknick die wordt aangeboden door de Herenboeren. Drankjes neem je zelf mee. Na de picknick leiden de Boxtelse Herenboeren je rond over hun boerderij. Locatie: Herenboerderij Wilhelminapark, Kampspoor 2 te Boxtel. Van: 12.00 tot 15.00 uur.

Word ook Herenboer in Breda.

Kom daarom proeven, ervaren, luisteren, beleven en sluit je aan!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden