Maand sluiting Night Flight na reeks van overtredingen

Foto: Overlast Hostel Breda

Het overlastgevende hostel Night Flight gaat een maand op slot nadat er meerdere overtredingen zijn geconstateerd. Zo werd het hostel permanent bewoond en was er tegen de regels in, toch alcohol aanwezig. Dit is aanleiding voor burgemeester Paul Depla om het hostel voor de duur van een maand te sluiten.

Alhoewel er volgens de omwonenden nog veel meer overtredingen zijn geweest, overheerst blijdschap dat het verscherpt toezicht toch wat heeft opgeleverd. “Fijn dat er eindelijk na jaren gehandhaafd wordt”, zegt bewoonster Patricia van den Boogaart. “Night Flight heeft kansen genoeg gehad! Eindelijk een maand fatsoenlijke nachtrust.” Omwonenden en SP Breda zien de tijdelijke sluiting als een succes in hun gezamenlijke strijd tegen de overlast. “Hopelijk is dit een wijze les voor de eigenaar en beheerster en gaan ze zich vanaf nu aan de regels houden”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Zo niet, dan kunnen de omwonenden opnieuw op onze steun rekenen!”

Afgelopen weekend zorgde een bus met hostelgasten vol geladen met alcohol voor wederom een onrustige avond en nacht, waarna de omwonenden de exploitante Tina Otero opriepen haar sleutels in te leveren.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden