Sportief wandelen én zwerfvuil opruimen bij plogging-event in West-Brabant

Zwerfvuil inzamelen terwijl je aan je conditie werkt: dat is plogging. In Etten-Leur, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom kunnen West-Brabanders wandelend het milieu een handje helpen. De wandelingen worden vanaf eind augustus georganiseerd door de leefstijlcoaches van Runnerscafé en de ANWB.

West-Brabant heeft de primeur met het vierdaagse plogging-event. Maximaal drie groepen van 20 lopers moeten in één uur een parcours afleggen. Omdat iedere loper tijdens de wandelingen zelf zwerfafval inzamelt, wordt door de organisatie gerekend op 20.000 liter ingezameld zwerfafval per dag.

Een flinke opbrengt, iets dat Runnerscafé-oprichter Ron Bekker enthousiast maakt. ‘Plogging is een manier om werken aan je gezondheid en werken aan een beter milieu te combineren.’ Het initiatief is inmiddels omarmd door vier gemeenten waaronder op 1 september in Breda om 11.00 uur en 15.00 uur. De gemeenten zorgen voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Wandelaars kunnen zich aanmelden via een speciale pagina op de website van de ANWB. Hier zijn ook de verschillende data van het evenement te vinden. Meer informatie over andere plogging-events is te vinden op de website van Runnerscafé.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden