100 uitverkorenen overnachten in de Grote Kerk

Het publiek ligt in de Grote Kerk te luisteren naar De Canto Ostinato van Simeon ten Holt, uitgevoerd door Jeroen en Sandra van Veen samen met Mike del Ferro en Aart Bergwerff. Foto: Joyce van Belkom
Foto: Joyce van Belcom

De uitverkoren gasten worden op zaterdagavond 8 september verwelkomd, waarna zij getrakteerd worden op een nachtelijk programma. Neerstrijken in de nissen, wegdromen in de kapellen, of een dutje doen onder het orgel. Het kan allemaal tijdens de allereerste MonumentenNacht in Breda. Een gezamenlijk initiatief van Open Monumenten Dagen Breda en de Grote Kerk Breda.

Open Monumenten Dagen Breda en de Grote Kerk Breda lanceren dit jaar voor het eerst de MonumentenNACHT: slapen in een monument. Speciaal voor de gelegenheid opent de Grote Kerk haar nachtelijke deuren waar men voor één keer een bijzondere slaapplaats mag uitkiezen, kan genieten van een nachtelijk programma met muziek en dans en niet te vergeten een uitgebreid ontbijt. In totaal zijn er honderd slaapplaatsen beschikbaar voor (nieuwe) Vrienden van de Grote Kerk. Inschrijven als Vriend is van de Grote Kerk is mogelijk vanaf 27 augustus.

Primeur
Niet eerder was het mogelijk om te slapen in de Grote Kerk. “Een mooie primeur!”, aldus Lidwien Hupkens, organisator Open Monumenten Dagen Breda.“Elk jaar zetten we ons in om het publiek te trakteren op een compleet programma dat steeds opnieuw verrast en vernieuwing brengt. Deze unieke ervaring past daar prachtig bij en stimuleert mensen bovendien om Vriend te worden van de Grote Kerk, waarmee behoud van dit iconische monument gesteund wordt”.

Inschrijven & voorwaarden
In totaal is ruimte voor honderd slapers. Iedereen die Vriend is van de Grote Kerk kan zich vanaf 27 augustus tot en met 31 augustus middernacht inschrijven door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. Aanmelding OMD MonumentenNACHT. Hierbij mag één introducee worden opgegeven. Deze introducee hoeft geen Vriend van de Grote Kerk te zijn. De overnachting is gratis. De kosten voor het ontbijt bedragen € 7,50 p.p. Uit de aanmeldingen wordt op basis van loting een selectie gemaakt. Alle inschrijvers krijgen hiervan op 1 september bericht.

Programma
De uitverkoren gasten worden op zaterdagavond 8 september om 22.30 uur verwelkomd, waarna zij getrakteerd worden op een nachtelijk programma. Zo is het mogelijk om de toren te beklimmen en eenmaal boven te genieten van het uitzicht op ‘Breda by Night’. Aansluitend is er een muzikale vertolking van het stuk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt, door organist Aart Bergwerff. Samen met een derwisj dansuitvoering door Kadir Sonuk, belooft het een mystieke ervaring te worden. Na een wake up call met ‘zachte muziek’ en een stevig ontbijt, wordt de MonumentenNACHT de volgende ochtend klokslag 09.00 uur weer afgesloten.

Naast MonumentenNACHT is de Grote Kerk op beide Open Monumenten Dagen geopend voor het grote publiek: zaterdag 8 en zondag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden