Koninklijk afscheid voor traumachirurg Jos Vroemen

Dr. Jos Vroemen is bij zijn afscheid van Amphia op vrijdag 24 augustus 2018 door locoburgemeester van Breda, Boaz Adank, Koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Deze onderscheiding heeft hij te danken aan zijn jarenlange inzet voor de traumachirurgie. Daarnaast is hij sinds de jaren ’90, op vrijwillige basis, betrokken geweest bij de tropengeneeskunde en gaf hij in Afrika onderwijs over de behandeling van botbreuken. Dr. Vroemen gaat nu van een welverdiend pensioen genieten.

Expert in traumachirurgie en littekenchirurgie bij Amphia

Vroemen werkte sinds 1991 als trauma- en algemeen chirurg, eerst bij het Ignatiusziekenhuis en later in Amphia. Hij heeft een voortrekkersrol gehad in de ontwikkeling van traumachirurgie binnen Amphia, met innovaties op het gebied van fractuurbehandeling en wondzorg.

Ook binnen de littekenchirurgie heeft hij baanbrekend werk verzet. Door toepassing van speciale technieken binnen de buikwandconstructies bij grote littekenbreuken, heeft hij vele patiënten kunnen  helpen, die elders uitbehandeld waren. Door zijn continue inzet heeft hij een essentiële bijdrage geleverd aan de gezondheidszorg in Breda en omgeving.

Tropengeneeskunde en opleider in Afrika

Dr. Vroemen is daarnaast, op vrijwillige basis, jarenlang betrokken geweest bij de Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde. Samen met zijn collega Jan Rijcken heeft hij een externe fixateur voor botbreuken ontwikkeld. Daarnaast heeft hij in diverse Afrikaanse landen onderwijs gegeven over de behandeling van botbreuken in de tropen. Tevens was hij opleider Tropengeneeskunde en gaf hij jaarlijkse vele cursussen aan tropenartsen.

Meer foto’s van Bianca Dijck | Flits en Klik in de Fotoserie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden